Tot el que has de saber de la 75ª edició de la Fira de la Puríssima

Del 6 al 8 de desembre tindrà lloc l’edició número 75 de la Fira de la Puríssima, que recupera la presencialitat després que l’any passat s’hagués de fer majoritàriament digital. A Sant Boi Diari t’expliquem tot allò que no et pots perdre d’aquesta festa i compartim el seu programa.

Imatge d’arxiu de la Fira de la Puríssima, prèvia a la pandèmia // Jordi Julià

La Fira de la Puríssima celebra la seva 75ª edició amb un format que recupera la presencialitat. L’Ajuntament de Sant Boi ja va deixar clar durant la presentació de l’esdeveniment que aquest ha estat pensat des del primer moment per garantir la seguretat sanitària dels assistents i evitar les aglomeracions. Tot i així, se celebraran tot un seguit d’activitats pel gaudi tant dels veïns de Sant Boi com de les localitats del voltant que s’hi vulguin apropar.

Enguany la Fira recupera la majoria de les activitats habituals, tot i que algunes han canviat de localització. La zona del Mercadal acollirà la Fira de la Cervesa Artesana i, com a novetat, la Fira Vins. També hi haurà foodtrucks i l’espai Vi Cult, amb diferents concerts. A la plaça de l’Ajuntament es col·locarà la Fira de Nadal i, a la rambla de Rafael Casanova, la Fira del Planter.

L’espai d’automoció i la carpa comercial estaran situades al carrer de Baldiri Aleu. A la part central del parc de la Muntanyeta se situaran el Mercat d’Art Jove i la Carpa Saludable i Sostenible; mentre que la zona del llac es destina als concerts i actuacions. Can Massallera, per la seva banda, acollirà les mostres de les acadèmies de dansa i l’exposició ‘La Carxofa, la flor d’hivern’.

Els més petits de la casa podran gaudir de la granja d’animals, tallers infantils, d’un rocòdrom, una tirolina i un circuit de seguretat viària a la plaça de l’Agricultura; destinada enguany al públic infantil. A més, l’estand municipal -situat a l’interior de la Carpa Saludable i Sostenible- recordarà els orígens agraris de la fira i la seva evolució al llarg de 75 anys d’història amb una exposició.

Els actes de la Fira de la Puríssima començaran el dilluns dia 6 amb la recepció oficial dels expositors a la Masia Can Julià; tot seguit tindrà lloc l’esmorzar de pagès a la mateixa masia. Els diners recaptats aniran destinats a La Marató d’enguany dedicada a la salut mental.

‘Firabús’ gratuït

Durant els tres dies de la Fira de la Puríssima hi haurà un servei gratuït d’autobús que enllaçarà el parc de la Muntanyeta, la zona d’atraccions i el centre històric. Hi haurà parada al centre històric (just davant de l’estació de ferrocarril), a la fira comercial (parc de la Muntanyeta / ronda de Sant Ramon amb Baldiri Aleu), a la zona d’atraccions (carrer Alacant) i a la zona museística (Termes Romanes).

Consulta el programa de la Fira de la Puríssima 2021

Programa Fira de la Puríssima 2021 by Viu Molins de Rei on Scribd

Recomanacions personalitzades