La Fira de la Puríssima recupera la presencialitat en el seu 75è aniversari

Després que l’any passat s’hagués de celebrar de manera adaptada a la pandèmia, enguany la Puríssima tornarà a omplir els carrers de Sant Boi del 6 al 8 de desembre. L’Ajuntament ha dissenyat mesures de seguretat per celebrar l’esdeveniment.

Roda de premsa de presentació de la Fira de la Puríssima 2021 // María Samblás

Torna la Fira de la Puríssima als carrers de Sant Boi de Llobregat després que l’edició del 2020 s’hagués de celebrar d’una manera especial, adaptada a la pandèmia i amb moltes restriccions. Enguany, a més, celebra la seva 75ª edició i ho farà garantint les mesures de seguretat pels assistents.

Ja s’ha dissenyat prèviament per a què sigui segura”, ha assegurat l’alcaldessa, Lluïsa Moret, durant la presentació de l’esdeveniment. D’entrada, els carrers més estrets no comptaran amb paradetes per evitar aglomeracions i aquestes es ressituaran en espais més amples. A més, les tradicionals carpes s’han redissenyat per evitar també la concentració de parades; i a les rambles, on normalment hi havia dues fileres d’expositors només hi haurà una. “S’allargarà longitudinalment”, ha explicat Moret.

Lluïsa Moret durant la presentació // Jose Polo

L’alcaldessa també ha afirmat que des de l’Ajuntament “hem pres una sèrie de mesures per evitar concentracions i massificacions de persones, i també incorporarem l’ús del passaport Covid en espais tancats amb oferta gastronòmica, com les carpes”. De fet, si no hi ha canvis d’última hora, el passaport Covid serà obligatori en els espais tancats de restauració a partir d’aquest divendres.

“L’objectiu era recuperar aquest espai, que forma part de la nostra història”

En anys anteriors, la Fira de la Puríssima aplegava aproximadament uns 300.000 visitants. Enguany el consistori s’ha plantejat objectius “qualitatius, no quantitatius”. Així doncs, no s’espera arribar a aquelles xifres. Tot i així, animen a tothom qui vulgui a assistir-hi, però està clar que la finalitat d’aquest any és que la fira tornés a fer-se perquè “volíem recuperar aquest espai que forma part de la nostra història i tradició, i més ara que és la 75ª edició”, ha recalcat Moret.

Precisament, per celebrar aquest aniversari realitzaran una exposició al centre històric de la ciutat, on els assistents podran reviure la història de la fira amb fotografies i cartells que s’han recuperat de l’arxiu municipal. A més, el tradicional esmorzar de pagès enguany servirà per fer un reconeixement especial als paradistes que més anys porten vinculats a la fira.

Cartell realitzat per artistes santboians

Iván Castro presentant el cartell // Jose Polo

També s’ha conegut el cartell oficial de la Puríssima d’enguany, que té una versió diürna i una nocturna. L’han realitzat dos artistes gràfics de Sant Boi: Iván Castro i Eva Sanz -coneguda com Lady Eve-. El disseny vol evocar la tradició i l’essència de la Fira.

Recomanacions personalitzades