Sant Boi celebra el 125è aniversari de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu i 10 anys del nou hospital

Els dos fets s’han celebrat en un acte institucional i diverses activitats adreçades als ciutadans. També s’ha organitzat la primera Cursa de l’Hospitalitat, que ha consistit en dues voltes al Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

La celebració s’ha desenvolupat al Parc Sanitari Sant Joan de Déu // Ajuntament

El teixit sanitari de Sant Boi està de celebració. Fa 125 anys que l’Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu va arribar a la ciutat, mentre que el nou Hospital de Sant Boi commemora el seu 10è aniversari. De fet, ambdues fites van aconseguir anys rodons el 2020, però amb el progressiu retrocés de la pandèmia, s’ha commemorat aquest any en un acte institucional i diferents activitats per als ciutadans al Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

El passat 1 d’octubre es van organitzar una missa commemorativa i la inauguració d’una exposició sobre els 10 anys del nou hospital de Sant Boi. ·El dia 2 es va celebrar una festa amb activitats per a tota la família, com una fira hospitalària, una batukada i un concert. A banda, es va celebrar la primera edició de la Cursa de l’Hospitalitat, de dos quilòmetres i mig, el que equival a dues voltes al recinte del Parc Sanitari. La competició va acollir tant a santboians com a professionals sanitaris.

Celebracions històriques

El 1895 l’Ordre Hospitalari de Sant Joan de Déu va arribar a la ciutat. Durant més d’un segle, l’ordre va treballar per defensar l’assistència psiquiàtrica i, des de finals del segle XX, aposta per la integració de la psiquiatria al sistema sanitari. Pel que fa al nou Hospital de Sant Boi, es va començar a construir el 2007. No va entrar en funcionament fins tres anys després.

Recomanacions personalitzades