Joana Serrat, Queralt Lahoz, La Casa Azul i Xavier Mercadé són alguns dels guardonats als Premis Altaveu

El proper 9 de setembre es lliuraran els premis en el marc de la 32ª edició del Festival Altaveu. Els guardons reconeixeran artistes i iniciatives tant del 2020 com del 2021, ja que l’any passat no es van poder celebrar a causa de la pandèmia.

Imatge d’arxiu de Xavier Mercadé, un dels premiats recentment traspassat // Cedida per l’Ajuntament de Sant Boi

El pròxim dijous 9 de setembre tindrà lloc l’entrega dels Premis Altaveu en el context de la 32ª edició del Festival musical per excel·lència de Sant Boi. En aquesta edició es lliuraran premis tant del 2020 com del 2021, ja que l’any passat es van haver de cancel·lar a causa de la pandèmia. Alguns dels artistes guardonats més reconeguts són Joana Serrat, Queralt Lahoz, La Casa Azul o Oques Grasses, però són molts els premis que s’atorgaran enguany.

Pel que fa als premiats al 2021, el ‘Record Store Day Spain’ tindrà un guardó «per fer possible que cada tercer dissabte d’abril les botigues de discos independents siguin les protagonistes de la ciutat, celebrant una jornada especial amb actes complementaris com concerts amb la implicació d’artistes, segells i públic«, segons explica l’Ajuntament de Sant Boi en un comunicat. La cantant catalana d’origen guineà Nakany Kanté també rebrà un premi Altaveu, així com el grup The Changes, Joana Serrat i Queralt Lahoz.

També es farà entrega d’un guardó especial ‘Alça la Veu’ a Albert Pla, i un premi a la trajectòria al fotògraf Xavier Mercadé perquè «en 37 anys de carrera hem vist les seves fotos a tot arreu. Fotògraf compromès amb el seu temps i amb la música que es fa, dia a dia, a casa nostra, vingui d’on vingui.» Ha estat durant molts anys el fotògraf titular de l’Altaveu i recentment ha mort.

Detall del cartell del Festival Altaveu d’enguany // Ajuntament de Sant Boi

Els premiats al 2020, que per fi podran rebre el seu guardó, seran Tarta Relena, Los Sara Fontán, Joana Gomila i els coneguts grups Oques Grasses i La Casa Azul. A més, el premi ‘Alça la Veu’ 2020 s’entregarà a la Plataforma Estatal por la Música (PLAM) «per haver aconseguit posar d’acord a la major part del sector de la música en directe i lluitar per adequar la llei que regula la contractació d’artistes en espectacles públics«, i el premi a la trajectòria anirà destinat a Josele Santiago. Finalment, es farà també una menció especial a la trajectòria de Víctor Nubla.

El jurat dels Premis Altaveu està format per músics, periodistes i professionals del món de la música, així com per l’organització del Festival, que any rere any des del 1990 han entregat centenars de guardons a diferents artistes i professionals del sector. El festival tindrà lloc del 10 al 12 de setembre.

Recomanacions personalitzades