Sant Boi aposta per la creació d’una ciutat post-covid amb col·laboració ciutadana

Al mes de juny s’iniciarà el cicle de converses de ‘Ciutat[s] possible[s]’, que tractarà de qüestionar el model de metròpoli que és actualment Sant Boi, i obrirà el debat de com dissenyar la ciutat per fer front a problemàtiques com l’habitatge, la transició ecològica o l’espai públic. Les xerrades seran obertes a tots els santboians.

Les converses es realitzaran de manera online // Captura de pantalla

La crisi econòmica i social del coronavirus ha propiciat que Sant Boi es qüestioni com ha de ser la ciutat en el futur. Per aquest motiu, des de Coboi Lab, el laboratori d’innovació social de l’Ajuntament de Sant Boi, s’ha dissenyat un cicle de xerrades, debats i tallers sobre les possibilitats de la ciutat del futur anomenat ‘Ciutat[s] possible[s]‘.

Aquest cicle s’ha inaugurat aquest divendres, de manera online, i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Lluïsa Moret; d’Alessandro Rancati, analista de polítiques públiques de la Comissió Europea; i de Carme Arcarazo, de Coboi Lab.

Les xerrades, que s’iniciaran a mitjans de juny i finalitzaran a l’octubre, volen aportar una visió polièdrica de temes actuals com la problemàtica de l’habitatge, la transició ecològica i l’espai públic, a nivell global i local. I també pretenen crear un espai de reflexió per plantejar noves formes de dissenyar una ciutat millor.

Lluïsa Moret ha destacat durant la inauguració que aquestes «trobades de reflexió col·lectiva i conjunta tenen l’objectiu comú de dissenyar plegats la nostra ciutat«. L’alcaldessa també ha afirmat que Sant Boi «no és una ciutat emergent, sinó una ciutat efervescent en la que hi ha molt de talent i tothom pot aportar coses«.

El cicle de converses s’iniciarà l’11 de juny

El cicle de ‘Ciutat[s] possibles’ començarà al juny amb els primers dos tallers centrats en com pot la ciutadania co-dissenyar la ciutat del futur; i com es pot reconceptualitzar Sant Boi a partir de la col·laboració entre actors –entre experts i ciutadans-. Després de l’estiu, al mes de setembre, finalitzarà el cicle amb les xerrades centrades en ‘quin tipus de ciutat volem co-crear?’ i ‘com afrontem els principals reptes de la ciutat del futur?’. Des de Coboi Lab es vol destacar el fet que aquestes converses són totalment obertes als ciutadans de Sant Boi que hi vulguin participar.

Carme Arcarazo, de Coboi Lab, de fet ha incidit en què és important per Sant Boi «posar diferents punts de vista sobre la taula per crear les ciutats del futur post-covid«; i que és molt rellevant també «passar del disseny d’una ciutat a ciutats que es dissenyen«. Finalment, des de Coboi Lab i l’Ajuntament, valoren molt el fet de co-dissenyar la ciutat amb l’ajuda dels joves; per això animen als santboians més joves a ser actius per «construir els llocs que habitaran«.

Les xerrades es realitzaran de manera online. Les dues primeres seran els divendres 11 i 18 de juny, a les 9 del matí, i qui hi vulgui participar es podrà apuntar a través de les xarxes socials del Coboi Lab.

El cicle de converses complet de Ciutat[s] possible[s] // Ajuntament de Sant Boi

Recomanacions personalitzades