El santboià Josep Antoni Arroyo, escollit pel programa ‘Acumen Fellows’ que fomenta la justícia social

El veí Sant Boi forma part d’aquest programa de formació centrat en la creació d’agents del canvi per transformar la societat. Arroyo és un dels 25 membres espanyols del grup d’enguany, elegit després de passar per un dur procés de selecció.

El santboià Josep Antoni Arroyo ha estat escollit entre més de 300 candidats // Cedida

El santboià Josep Antoni Arroyo forma part del grup de 25 espanyols escollits pel programa ‘Acumen Fellows’. Es tracta d’una iniciativa, que va néixer al 2007 a Nova York, amb l’objectiu d’aglutinar a agents del canvi, a persones que treballin en l’àmbit social, per impulsar una comunitat de líders capaç de generar una transformació de la societat.

Arroyo treballa a la Fundació Intermedia, on dirigeix programes relacionats amb l’àmbit social. En aquests moments s’encarrega del programa ‘Alimenta’, sobre l’alimentació social a la ciutat de Barcelona. Un programa de cooperació público-social format per entitats socials i el propi Ajuntament de Barcelona.

Aquest veí de Sant Boi de Llobregat té clar quin ha estat un dels motius pels quals ha estat escollit pels ‘Acumen Fellows’. En declaracions a Sant Boi Diari afirma que «sempre he estat treballant a la primera línea, tractant amb les persones més vulnerables.» Assegura també que «no perdre de vista el carrer és molt important, i jo mai he deixat de tenir en compte què és el que a la gent realment li passa i li preocupa«.

Es tracta de la segona edició del programa celebrada a Espanya

Josep Antoni Arroyo va conèixer ‘Acumen Fellows’ arrel d’una col·lega de feina que hi va participar l’any passat, quan es va fer la primera edició a Espanya. El procés selectiu és força complicat. El santboià explica que has d’anar passant proves i exercicis que et fan arribar un cop t’inscrius: «Has d’enviar documentació treballada que faci referència, no només al teu àmbit laboral, sinó també a quina és la teva visió general del món. Perquè tracten d’identificar què pots aportar com a persona i com a professional«.

Després hi ha dos processos de cribatge fins arribar a la prova final, que es va celebrar al mes de gener, i on hi van participar 70 finalistes. En aquesta cerimònia d’inauguració van competir entre ells en una prova grupal i van realitzar una entrevista individual i, una setmana després, el jurat comunicava quines havien estat les 25 persones escollides. «Va ser molt emocionant saber que formava part de la ‘cohort’ d’enguany. No és fàcil i tinc companys amb un perfil molt complert. Em sento molt orgullós de poder compartir l’experiència amb ells«, sentencia Arroyo.

Arroyo participa en la segona edició del programa celebrada a Espanya // Cedida

Escollit entre més de 300 candidats

El mes passat van començar el procés formatiu amb el primer seminari intensiu. Realitzaran un total de tres durant tot l’any. A més també hi ha una formació extensiva que es treballa periòdicament mitjançant una plataforma de contacte amb ‘fellows’ d’arreu el món. El santboià explica que, tot i que puguin sorgir iniciatives i idees bones entre els membres del grup, la finalitat és que aquestes 25 persones es puguin convertir, mitjançant la formació i la xarxa de contactes, en «agents que generin un canvi a la comunitat mitjançant les nostres actuacions laborals i personals. La idea del projecte és empoderar les persones que han estat triades perquè liderin una transformació de les societats en què vivim i les organitzacions en les que treballem

Les 25 persones escollides enguany per l’Acumen Academy juntament amb la fundació Open Value per formar part del programa ‘Acumen Fellows’ tenen perfils molt diferents. Enginyers, periodistes, empresaris, tècnics de l’administració pública, emprenedors socials… Tots ells han estat elegits entre més de 300 candidats que es van presentar per aquesta segona edició.

Recomanacions personalitzades