Les noves piscines de la Muntanyeta entraran en funcionament al juny

Les obres de les piscines descobertes de la Muntanyeta ja han acabat i ara s’ultimen els treballs de remodelació del llac i del seu entorn. L’objectiu és que el nou Parc d’Aigües pugui entrar en funcionament al juny.

Les dues piscines després de les obres de remodelació // Ajuntament

Sant Boi feia anys que esperava una piscina municipal descoberta a l’estiu i finalment ha arribat. Les obres de les piscines de la Muntanyeta ja han acabat. L’antiga piscina s’ha remodelat perquè sobretot la facin servir els infants i al costat se n’ha construït una de nova i més gran per a tots els públics. La previsió és que les instal·lacions que conformen el nou Parc d’Aigües, i que seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, puguin estar operatives al juny.

De fet, ara queda pendent acabar de remodelar l’entorn del llac, on s’hi està col·locant gespa i vegetació autòctona perquè qui vulgui hi pugui prendre el sol tant a l’estiu com a l’hivern, ja que la intenció és que el llac estigui obert totes les èpoques de l’any al marge de les piscines, que tancaran un cop passi l’època estival. L’únic que no estarà permès fer al llac serà banyar-s’hi.

El Parc d’Aigües, amb tecnologies innovadores

En un comunicat, l’Ajuntament destaca que a la Muntanyeta s’hi ha construït una piscina d’última generació, amb plaques solars que s’encarregaran de generar energia i amb una il·luminació de baix consum que garantirà que la instal·lació té un consum sostenible. També s’han construït dos dipòsits d’aigua per garantir el subministrament de les dues piscines i fer-ho de manera controlada.

A banda, s’han buscat solucions innovadores i sostenibles per al tractament de l’aigua tant de la piscina com del llac, que tindrà plantes i un sistema de depuració de l’aigua. El Parc també comptarà amb sistemes de monitorització d’última generació per controlar a distància la qualitat de l’aigua i la humitat del terra de les piscines. A més, hi haurà sistemes per mesurar la radiació solar.

Des del consistori veuen la posada en marxa de totes aquestes instal·lacions innovadores com un pas més en el camí cap al concepte d’Smart City. També l’emmarquen en el projecte de transformació de la Muntanyeta, que en els propers anys es vol convertir en un entorn més sostenible amb mesures com la reurbanització de la plaça de la República, la conversió de la C-245 en un passeig urbà i la rehabilitació energètica dels edificis de Camps Blancs, entre d’altres accions.

La piscina antiga s’ha remodelat i adaptat per al públic infantil // Ajuntament

Recomanacions personalitzades