Sant Boi celebrarà el 8M amb una programació virtual compromesa amb la igualtat

Per celebrar el Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Sant Boi ha engegat diferents accions online, majoritàriament a les xarxes socials, a causa de la situació de pandèmia.

Una de les activitats que organitza l’Ajuntament és #LaMevaReferent // Aj. de Sant Boi

Iniciatives a través d’internet i que es poden seguir virtualment per celebrar el 8M d’enguany, el Dia Internacional de les Dones, marcat pel context de pandèmia de la covid-19 que impedeix reunions entre persones.

L’Ajuntament de Sant Boi ha convidat a la ciutadania a publicar al compte d’Instagram Igualtat Sant Boi –amb el hashtag #LaMevaReferent- fotografies, vídeos, cites o gestes de es seves dones referents.

L’objectiu d’aquesta campanya és donar visibilitat “a dones anònimes o conegudes que han estat importants per haver deixat una empremta personal o professional a les vides d’altres persones”, segons apunta el consistori en una nota de premsa.

Aquesta és una de les tres campanyes reivindicatives que s’han organitzat per a aquest dia a Sant Boi al voltant de les commemoracions del 8M. Una altra és #VisibilitzemLaCura, “un reconeixement col·lectiu als treballs de cura, remunerats i no remunerats, majoritàriament fets per dones, imprescindibles per a la vida i sovint invisibilitzats i menystinguts socialment i econòmicament”.

I finalment, la tercera acció que ha engegat l’ajuntament és #NoEtQuedisEnrere,  una campanya que “vol conscienciar sobre la bretxa digital de gènere i fomentar la igualtat d’oportunitats mitjançant l’ús de les eines digitals”.

Durant tot el mes de març tindran lloc més activitats virtuals

Totes les accions seran en format virtual a causa de la situació sanitària. La programació inclou, a més, al llarg de tot el mes de març activitats com la lectura del manifest commemoratiu de manera online -el mateix dia 8 de març a partir de les 19h a @igualtatstboi- o les projeccions de la pel·lícula ‘Mary Shelley’ sobre la creadora de Frankenstein, i del film infantil ‘Àgata, la meva veïna detectiva’.

Cartell del 8M d’enguany // Ajuntament de Sant Boi

Recomanacions personalitzades