L’Ajuntament torna a oferir ajuts perquè el sector cultural es refaci de la Covid

El consistori ja va oferir una primera línia d’ajudes a l’estiu. Les sol·licituds tornen a anar dirigides a escoles i acadèmies de Sant Boi en formació d’art que hagin vist minvar els ingressos, així com a nous projectes culturals. La convocatòria compta amb una partida inicial de 19.000 euros i les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de març.

Imatge d’arxiu de l’edició del Sant Boi Sona del 2020 // Ajuntament

Impuls a la cultura amb una nova convocatòria d’ajuts al sector cultural. Després que a l’estiu el consistori ja posés en marxa una primera tongada d’ajuts, ara l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat torna obrir la mateixa convocatòria però amb un nou pressupost a repartir: 19.000 euros.

Com en l’edició de l’estiu, la nova convocatòria també es dirigeix a escoles i acadèmies del municipi que hagin vist minvar els seus ingressos arran de la pandèmia, i a les quals se’ls podrà concedir un import màxim de 2.000 euros perquè promoguin la contractació de personal docent i la continuïtat formativa de l’alumnat. No podran participar-hi, però, els centres que ja tinguin un conveni o subvenció vigent amb l’administració municipal.

Ajuts per a nous projectes

Per altra banda, la línia d’ajudes també tornar a anar dirigida a entitats sense ànim de lucre i a professionals del sector cultural que tinguin presència a Sant Boi i que vulguin arrencar nous projectes artístics. L’Ajuntament oferirà de nou una subvenció del 70% del cost del projecte amb un màxim de 2.000 euros.

Les ajudes es poden sol·licitar fins al 31 de març, tant electrònicament com presencialment a l’Oficina Municipal d’Atenció a les Persones (OMAP), situada a la plaça de l’Ajuntament.

Les bases de la convocatòria es poden consultar en aquest enllaç. A la convocatòria de l’estiu passat, el consistori va concedir ajuts per un valor global de 31.000 euros.

Segons especifica la mateixa administració local en un comunicat, durant l’any passat el 90% de les despeses facturades pel departament de Cultura del consistori també van tenir com a destinatàries persones, entitats i operadors culturals amb seu a la ciutat amb l’objectiu de donar-los suport.

Recomanacions personalitzades