El personal de suport dels col·legis electorals ja s’ha fet un test d’antígens de cara a diumenge

A escasses 48 hores de les eleccions autonòmiques de diumenge, el personal de suport que serà als col·legis electorals durant el 14F ja s’ha fet un test d’antígens. Les proves es fan després que els membres de les meses també se n’hagin hagut de fer un durant aquesta setmana en els diferents ambulatoris del municipi.

El personal de suport dels col·legis electorals s’ha sotmès a un test d’antígens aquest divendres // Ajuntament Sant Boi

Sant Boi es prepara per votar aquest diumenge amb la màxima seguretat. Per això, aquest divendres el personal de suport que serà als col·legis electorals durant la jornada de votació s’ha sotmès a un test d’antígens per comprovar si tenien el virus. Les proves s’han fet després que durant aquesta setmana els membres de les meses també hagin estat cridats per la Generalitat a fer-se un test als diferents ambulatoris del municipi.

Concretament, aquest divendres s’ha fet un test als responsables de seguretat sanitària i als gestors de cues, així com a les persones encarregades de la informació, l’organització i el control dels col·legis electorals.

De fet, diumenge hi haurà un responsable de seguretat i personal auxiliar a cada col·legi electoral, a banda de circuits diferenciats d’entrada i sortida als locals de votació. Els espais també es desinfectaran abans, després i durant la jornada i les meses comptaran amb mampares protectores, gel hidroalcohòlic i safates per evitar el contacte.

Els membres de les meses i el personal de suport comptaran amb mascaretes, guants i pantalles facials. Per garantir la seguretat també hi haurà gestors de cues i un aforament limitat a cada punt de votació. Durant aquesta setmana també s’han fet simulacres a les diferents seus electorals per assegurar que sigui una jornada segura i coordinada.

9 punts de votació més per evitar aglomeracions

Amb l’objectiu d’evitar aglomeracions, en les eleccions autonòmiques d’aquest diumenge el municipi comptarà amb 9 col·legis electorals nous. Alguns dels nous col·legis electorals seran l’institut Rafael Casanova, el Mercat de la Muntanyeta, l’Escola de Música Blai Net, l’Hotel Entitats i el Poliesportiu La Parellada, entre d’altres. 

A l’hora d’anar votar es recomana dur ja la papereta dins del sobre per tal de passar el menor temps possible dins del col·legi electoral, així com fer cas de les franges horàries que s’han recomanat per extremar la seguretat.

Per exemple, s’aconsella que fins a les 12h del migdia vagin a votar els col·lectius de risc, que de 12h a 19h ho facin els de menys perill, i que de 19h a 20h hi vagin aquelles persones que tinguin el virus, alguns dels seus símptomes o que hagin pogut estar en contacte estret amb algun positiu.

En total, estan cridats a les urnes 62.107 santboians, alguns dels quals ja han emès el seu vot per correu en els darrers dies.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades