L’Ajuntament ha destinat 5 milions d’euros a pal·liar la crisi de la Covid-19

Del total, gairebé 3,7 milions han cobert responsabilitats fiscals, mentre que la resta són ajuts directes a persones perjudicades per la crisi. A partir de Nadal, es repartiran 6.000 euros més en targetes moneder i se sortejaran 50 pacs amb un valor de 10.000 euros per utilitzar-los en serveis de la ciutat.

Juan Antonio Tamayo, Lluïsa Moret, Joan Ros i Elisabet Latorre fan balanç del ‘Reactivem Sant Boi’ // Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Boi ha invertit un total de 5.207.461 euros a l’hora de fer front a les conseqüències negatives de la Covid-19. D’aquests 5,2 milions, 3.706.106 són diners que el consistori ha deixat d’ingressar per “alliberar als ciutadans” d’impostos, taxes i altres responsabilitats fiscals, segons han explicat membres del govern municipal en una roda de premsa.

Els 1.501.355 milions restants s’han repartit en les diferents partides del programa ‘Reactivem Sant Boi’. D’aquests, 805.880 euros són ajuts directes del consistori i la resta una inversió de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a plans d’ocupació.

A aquests 5 milions, se li afegiran noves ajudes de cara al Nadal. De la mà de la campanya ‘Il·luminem Sant Boi’, Sant Boi Comerç i l’Ajuntament repartiran 6.000 euros en forma de targeta moneder per comprar productes a les botiges de la ciutat. “És un win-win. Les famílies reben ajudes i potenciem el nostre teixit empresarial”, ha explicat Elisabet Latorre, regidora de Desenvolupament Econòmic del consistori.

“Volem transmetre un missatge d’optimisme i confiança”, ha reflexionat Joan Ros, representant de Sant Boi Comerç mentre ha fet una crida al consum responsable i sostenible a la ciutat.

A més, al gener se sortejaran 50 pacs de 50 euros per utilitzar en establiments de restauració de la ciutat, 50 euros per als centres d’estètica i matricules gratuïtes als gimnasos. Aquesta mesura té un cost de gairebé 10.000 euros i va dirigit als serveis més afectats per la segona onada de la Covid-19.

1,5 milions per reactivar la ciutat

Durant la roda de premsa, l’alcaldessa Lluïsa Moret i el representant de Sant Boi Comerç, Joan Ros, també han fet un balanç de l’impacte econòmic del projecte ‘Reactivem Sant Boi’, que ha injectat 1,5 milions d’euros en sectors tocats per la pandèmia com els autònoms, les persones en ERTO o que han vist amenaçada la seva font d’ingressos. El pla també ha inclòs el repartiment de 220 targetes moneder valorades en 200 euros a les persones en situació de vulnerabilitat.

Una gran part d’aquests diners provenen dels Serveis Socials de la ciutat, que han atès tant a persones que ja tenien expedients oberts com a famílies que han demanat ajudes per primer cop. Per a les 301 famílies que ja tenien expedients oberts, s’han reforçat els ajuts ja existents. S’han destinat 65.104 euros a subvencionar lloguers, s’ha incrementat en 33.335 euros el pressupost per a ajudes alimentàries i en 15.727 euros les ajudes per a infants i adolescents.

L’Ajuntament ha tramitat 274 ajuts de 450 euros per a famílies afectades directament per la crisi de la Covid-19, amb una dotació econòmica de 123.300 euros, segons Juan Antonio Tamayo, regidor de Drets Socials.

Una segona part de les subvencions del ‘Reactivem Sant Boi’ s’han destinat al ‘Programa Futur’ que ha finançat 121 iniciatives emprenedores dels negocis de la ciutat amb 704.634 euros. L’Ajuntament ha aportat 2.150 euros de mitjana per projecte, amb un total de 259.975 euros.

“No hem volgut ajuts reparadors, sinó iniciatives emprenedores”, ha explicat l’alcaldessa, Lluïsa Moret. Aquestes subvencions s’han concedit a empreses que necessitaven adaptar-se als requeriments de la Covid-19, aquells que han hagut de digitalitzar el seu negoci o han fet un pas més cap a la transició energètica. A més, també s’han destinat 31.290 euros a un altre dels sectors més afectats per la pandèmia: la cultura.

Una tasca conjunta

Tota la feina feta per reactivar l’economia de la ciutat ha estat el resultat d’una “construcció conjunta” entre els diferents agents econòmics i socials de la ciutat. L’alcaldessa ha explicat que totes aquestes mesures van “més enllà de ser un pla per pal·liar els afectes socials i econòmics” de la Covid-19. “Hem volgut partir de les mancances que la Covid-19 ha posat en relleu per formular noves estratègies i utilitzar la innovació per fer front a les noves oportunitats”, diu Moret.

Recomanacions personalitzades