Sant Boi estrena el segon servei d’atenció a dones víctimes de violència masclista de la comarca

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcaldessa, Lluïsa Moret, han inaugurat aquest dimarts el nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) per atendre dones en situació de violència masclista i els fills que puguin tenir a càrrec.

El conseller El Homrani amb l’alcaldessa Moret // Ajuntament

Fins ara, el Baix Llobregat només disposava d’un SIE (Servei d’Intervenció Especialitzada) per atendre dones que s’haguessin vist involucrades en situacions de violència masclista. Era el de Sant Feliu de Llobregat, però des d’aquest dimarts la comarca ja compta oficialment amb un altre dispositiu d’aquest tipus.

Sant Boi ha estat la localitat escollida per impulsar aquest nou servei, que aquest dimarts han inaugurat de forma oficial el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, i l’alcaldessa, Lluïsa Moret.

Es tracta d’un servei que compta amb un equip de nou professionals integrat per persones titulades en treball i educació social, dret i psicologia infantil, ja que també atén els fills i filles de dones en situació de violència masclista.

L’objectiu d’aquest recurs és oferir una atenció integral gratuïta durant el procés de recuperació i reparació de dones víctimes de violència masclista i als fills i filles que puguin tenir a càrrec. Des de principis d’any, el SIE de Sant Feliu ha atès 371 dones i 86 infants de la comarca.

De fet, la posada en marxa del SIE de Sant Boi ha de servir per donar cobertura als municipis que es troben a la zona centre de la comarca i als quals el SIE que hi havia fins ara els quedava més lluny. És el cas de localitats com Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, a banda de Sant Boi. La resta de municipis del Baix Llobregat està previst que es cobreixin des del servei de Sant Feliu.

Fins a 16 SIE a tot Catalunya

Actualment, Catalunya compta amb 16 SIE. A banda del de Sant Boi, aquest novembre també se n’ha inaugurat un a Terrassa i un altre a Figueres. Abans de la pandèmia, també se’n van posar en marxa cinc i durant el 2019 se’n van establir vuit.

“En un any i mig hem doblat la xarxa de SIE al país amb una doble perspectiva”, s’ha felicitat el conseller El Homrani durant la inauguració del nou servei a Sant Boi, on ha aprofitat per destacar que calia oferir un SIE sobretot a territoris amb una gran població. “Hem passat de tenir un servei d’aquest tipus de referència per a 400.000 possibles dones, a tenir-ne un per a cada 100.000 dones”, ha dit.

Durant l’any 2019, tots els SIE de Catalunya van atendre 4.933 dones. Només des de l’1 de gener del 2020 fins al 15 de novembre, aquests serveis ja han donat cobertura a 6.141 dones i a 1.412 infants.

El nou SIE de Sant Boi se suma al que ja hi ha a Sant Feliu // Generalitat

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades