Sant Boi controla la velocitat de transmissió de la Covid-19 per primer cop en cinc setmanes

Millora la situació epidemiològica tot i que hi ha dades, com la del risc de rebrot, que continuen sent molt altes. Durant set dies, s’han registrat 255 casos positius nous.

Mapa del risc de rebrot (Rt) a Catalunya, on Sant Boi té un valor inferior a 1 // Generalitat

Sant Boi de Llobregat aconsegueix assolir una velocitat de transmissió (Rt) per sota de l’1. Ho fa després de cinc setmanes registrant valors superiors a l’1. Concretament, segons les dades d’accés públic del departament de Salut, la Rt s’ha situat als 0,8 punts durant la setmana de l’1 al 7 de novembre.

Aquest ha estat un dels objectius principals marcats per la Generalitat durant la pandèmia. Salut considera que la pandèmia està controlada quan la Rt està per sota de l’1. Això vol dir que cada persona infectada, de mitjana, el transmet el virus a menys d’una persona.

A efectes pràctics, una Rt del 0,8 a Sant Boi implica que cada deu santboians infectats amb la Covid-19 a dia 7 de novembre es produiran 8 contagis més cinc dies després, a dia 12.

Evolució del risc de rebrot a Sant Boi // Salut

El risc de rebrot, per la seva part, disminueix considerablement respecte a la setmana anterior. Durant el període analitzat és de 576 i l’anterior era de 900. No obstant això, la Generalitat considera d’alt risc tots aquells valors que superin els 100 punts. Per tant, encara hi ha un perill molt elevat de patir un rebrot de Covid-19 a Sant Boi.

255 positius i menys proves diagnòstiques

Tot i la millora de les dades epidemiològiques, durant set dies Sant Boi ha registrat 255 casos positius confirmats amb PCR o test antigènic. Tanmateix, això correspon a una disminució de 116 persones contagiades respecte a la setmana anterior. 28 persones han requerit ingrés hospitalari i no s’ha hagut de lamentar cap nova defunció a la ciutat.

Per trobar aquests positius s’han realitzat, en una setmana, un total de 2.973 proves diagnòstiques: 2.222 PCR i 751 tests ràpids antigènics. Són 373 proves menys que la setmana anterior.

Menor incidència

La taxa de persones confirmades de mitjana, tant per test antigènic com per PCR, és de 299 per cada 100.000 habitants. Mentre que els set dies anteriors era de 246 persones. Pel que fa a les proves PCR, un 10,3% de la seva totalitat han registrat resultats positius. La mitjana d’edat dels confirmats és de 37 anys i el 49% són dones.

La incidència acumulada, que també calcula la mitjana de persones positives per cada 100.000 habitants, però amb 14 dies de referència, se situa en 736 punts. Això implica una baixada d’uns 90 punts respecte a la setmana anterior, quan se situava en 825. Aquesta dada permet copsar una certa evolució de la pandèmia.

Millor que a Catalunya i al Baix Llobregat

La velocitat de retransmissió del virus és més baixa a Sant Boi de Llobregat, comparativament amb Catalunya i amb la mitjana de la comarca. El valor se situa, a Catalunya, en 0,88 punts, i en 0,94 al conjunt del Baix Llobregat.

El risc de rebrot de la malaltia també és inferior a la ciutat. A Catalunya el valor arriba als 611 punts, i als 584 al Baix Llobregat, un valor semblant als 576 punts de Sant Boi.

En el que portem de pandèmia s’han registrat a Sant Boi de Llobregat 3.779 casos positius i 597 persones han hagut de ser derivades a llits crítics. Han mort 237 santboians.

Recomanacions personalitzades