S’anul·la l’Aplec de Sant Ramon del pròxim 6 de setembre

L’Ajuntament ha decidit cancel·lar les activitats de l’Aplec de Sant Ramon com a mesura de prevenció. Segons fonts municipals, aquesta celebració podia arribar a congregar entre 1.500 i 2.000 persones, unes aglomeracions que suposaven un risc per a la població.

Imatge de l’Aplec de l’any 2018 // Ajuntament de Sant Boi

Tenint en compte les mesures especials decretades per la Generalitat als municipis de l’entorn metropolità, inclòs Sant Boi de Llobregat, i sense oblidar que s’ha de mantenir la prudència en tot moment, l’Ajuntament ha determinat no celebrar el tradicional Aplec de Sant Ramon. Una activitat amb més de 80 anys d’història i amb la que cada any s’aprofita per acomiadar l’estiu i donar la benvinguda al ritme habitual de la ciutat.

Fonts municipals asseguren que aquesta decisió no és perquè hi hagi una situació alarmant a la ciutat, sinó que es tracta d’actuar des de la prevenció. «L’Aplec reuneix a molta gent, hi participen també els municipis veïns de Viladecans i Sant Climent i és molt difícil de controlar. Són decisions que es prenen en el context proper. El que no es vol són accions precipitades». En aquest sentit, l’Ajuntament ha traslladat la missa oficial que es feia a l’ermita en honor a Sant Ramon a la parròquia de Sant Antoni Maria Claret pel pròxim diumenge 30 d’agost a les 12:30 hores.

A més, des de l’administració municipal recorden que tot i que no es dugui a terme aquest acte l’accés a la muntanya continua obert, així com el servei del bar de l’ermita.

No obstant això, remarquen que aquelles persones que pugin a la muntanya aquest dies han de complir amb les mesures de seguretat bàsiques: portar mascareta, excepte si s’està fent esport, minimitzar el temps d’estada entorn de l’ermita, respectar la distància de seguretat i no pujar en grups de més de 10 persones.

Recomanacions personalitzades