Oberta la convocatòria per sol·licitar els ajuts a la cultura

Es tracta d’un fons dotat amb 50.000 euros per impulsar i reactivar projectes que tinguin un impacte social i econòmic a Sant Boi de Llobregat.

Nens participant a una de les activitats del projecte // Ajuntament de Sant Boi
Nens pintant/ Ajuntament de Sant Boi

Ja es pot tramitar la sol·licitud per obtenir ajuts econòmics en l’àmbit cultural, que l’Ajuntament va aprovar durant la celebració del ple de juny amb un fons dotat amb 50.000 destinat a subvencionar nous projectes culturals amb impacte social i econòmic a la ciutat. També hi poden accedir les escoles i acadèmies de formació en les arts.

Els ajuts es poden sol·licitar fins al 15 de setembre i es divideixen en dues línies. La primera, dotada amb 20.000 euros, anirà destinada als centres formatius del sector que -recorda l’Ajuntament- han vist minvar els seus ingressos durant els darrers mesos. Els conceptes subvencionables són la contractació de personal docent o les accions per garantir la formació de l’alumnat. L’import no podrà superar els 2.000 euros.

Els 30.000 euros restants aniran a parar a projectes culturals santboians que desenvolupin entitats, empreses o altres agents durant el 2020. La subvenció cobrirà el 70% del cost de cada activitat o projecte, també fins a un màxim de 2.000 euros. Les subvencions s’inscriuen en el Pla de xoc per a la reactivació social i econòmica de Sant Boi en el context de la pandèmia del coronaviurs, concretament en el programa ‘Reactivem la cultura’.

A banda, l’Ajuntament ha informat que està preparant la posada en marxa d’un pla de contractació de béns i serveis a agents culturals de Sant Boi, amb una dotació global de 65.000 euros per reactivar els diferents sectors de la cultura local com l’activitat editorial, les llibreries, patrimoni, arts visuals, disseny, audiovisual, música, arts escèniques o dansa.

Recomanacions personalitzades