Sant Boi de Llobregat s’adhereix a la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat

Es tracta d’una xarxa formada a principis de l’any 2020, que vol «crear un espai d’interacció i coordinació, amb l’objectiu de disposar d’un marc de treball» en què participin els municipis de la comarca.

Ajuntament de Sant Boi // Arxiu

Durant el ple municipal telemàtic celebrat el mes d’abril s’ha aprovat l’adhesió a la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat. Es tracta d’una associació de municipis que volen posar sobre la taula el «ric teixit social i associatiu» de la comarca, que ha estat «sensible a les polítiques de recuperació de la memòria democràtica».

La xarxa vol donar visibilitat a aquelles «línies d’actuació, projectes i iniciatives centrades en la la recerca, la divulgació, la restitució i la commemoració» que s’han realitzat i que se segueixen duent a terme «sobretot als municipis». La regidora de Memòria Històrica, Alba Martínez, ha posat en valor la importància d’aquesta adhesió tot i amb «el breu recorregut de la regidoria de memòria històrica«.

L’administració es nodrirà «del coneixement de l’equip de l’arxiu històric municipal i del museu de Sant Boi» per vetllar pel coneixement i manteniment de la memòria històrica de la ciutat. Mitjançant aquesta acció, l’executiu vol aconseguir que les accions en aquest sentit «tinguin un major impacte i major difusió entre la ciutadania».

Recomanacions personalitzades