Un projecte local per allargar la vida dels ordinadors participa en un programa europeu

L’Ajuntament ha presentat un projecte de gestió col·laborativa de deixalles electròniques que vol allargar la vida útil d’aparells com ordinadors al programa europeu DLT4EU, que impulsa projectes relacionats amb l’economia circular.

“Gestió col·laborativa de deixalles electròniques per reduir l’eliminació i fomentar el consum circular de la ciutat de Sant Boi”. Així s’anomena el projecte que l’Ajuntament ha presentat al programa europeu d’ajudes a l’economia circular DLT4EU.

Es tracta d’una iniciativa que vol allargar la vida útil d’aparells electrònics com ordinadors a través de la inserció laboral de persones en risc de vulnerabilitat, que s’encarregarien de reparar-los i de donar-los un segon ús.

El projecte es troba en fase de selecció, així com de captació d’equips tècnics que vulguin trobar solucions tecnològiques per fer possibles les iniciatives presentades. Hi poden participar persones que dominin la tecnologia DLT (Tecnologia de Registre Distribuït), que és la que es posa en pràctica en la iniciativa, i que és similar a la utilitzada per a les monedes virtuals.

A  banda de Sant Boi, en la iniciativa també hi participen ciutats com Londres, Amsterdam i Helsingborg.

Recomanacions personalitzades