Sant Boi inaugura la primera llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual

La ciutat ha inaugurat aquest dimarts la seva primera llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual i de titularitat pública. El conseller d’Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha donat la benvinguda al nou servei.

L’equipament ha estat inaugurat pel conseller Chakir el Homrani i l’alcaldessa Lluïsa Moret // Ajuntament

Sant Boi ja compta oficialment amb la seva primera llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual. El servei, de titularitat pública, ha esta inaugurat aquest dimarts pel conseller d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, i l’alcaldessa Lluïsa Moret.

El conseller ha destacat que serveis com aquest ajuden a “millorar la vida de les persones i a aconseguir una societat més cohesionada”. De la seva banda, Moret ha recordat que “aquesta llar cobreix una necessitat” i que s’afegeix als recursos que el municipi ja té per a les persones amb discapacitat intel·lectual.

De fet, des del setembre la llar acull vuit persones amb discapacitat. L’objectiu és que per als pacients el nou servei sigui un substitutori de la llar mentre hi resideixen, a banda de proporcionar una bona qualitat de vida a les persones usuàries afavorint el manteniment o recuperació del màxim grau d’autonomia personal i social.

Servei concertat entre Ajuntament i Generalitat

El funcionament del servei està concertat per l’Ajuntament i el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat mitjançant un conveni. Així, el consistori s’encarrega d’aportar el local i de gestionar el servei, mentre que la Generalitat n’assumeix el finançament. L’empresa Suara és qui s’ocupa de l’atenció dels residents.

L’accés a la llar residència està regulat pels criteris en matèria de serveis socials que estableix la legislació vigent, que han de ser valorats per professionals de la Generalitat.

Aquest servei se suma als altres recursos que hi ha a Sant Boi per a persones amb discapacitat intel·lectual. En són un exemple el Centre Ocupacional Sant Jordi, al Parc Sanitari Sant Joan de Déu; la residència Los Sauces, especialitzada en l’atenció a la pluridiscapacitat; el Servei Prelaboral municipal; la Fundació Cassià Just; Intec Serveis, Ilunion Bugaderia, Sertel o Igualssom.

Recomanacions personalitzades