El temporal fa tancar la Biblioteca per «precaució»

En les últimes 24 hores els cossos de seguretat han fet 50 intervencions. Les caigudes d’arbres són les incidències més registrades.

Façana principal de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer // Diputació de Barcelona

El temporal continua fent-se notar a Sant Boi. En les últimes 24 hores, Policia Local i Protecció Civil han fet 50 actuacions relacionades amb la tempesta, que sobretot ha provocat la caiguda d’arbres i d’elements de mobiliari urbà com contenidors.

Tot i així, davant les previsions meteorològiques i el possible augment del vent en les properes hores, l’Ajuntament també ha decidit tancar la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer per “precaució”. També continuen tancats des d’aquest dilluns els accessos als parcs i jardins municipals, així com el pas inundable del riu Llobregat, que es troba completament inservible per l’augment del cabal del riu.

A hores d’ara una trentena de persones entre agents de la Policia Local, voluntaris de Protecció Civil i membres de la brigada municipal treballen per retirar de la via pública els elements que han caigut. També continua activitat el Pla Bàsic Municipal d’Emergències per vent, que des de dilluns es troba en fase d’alerta per vent.

Més vent i pluja en les properes hores

Segons fonts de la conselleria d’Interior, la intensitat del temporal es preveu que augmenti al llarg de la tarda d’aquest dimarts i sobretot durant la matinada de dimecres. Per això, es demana extremar les precaucions. Es preveu que la borrasca Gloria amainarà de cara a dijous.

Fins a les dues del migdia d’aquest dimarts, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 6.662 trucades per incidents relacionats amb la borrasca Gloria. Al Baix Llobregat s’han registrat 435 avisos.

Recomanacions personalitzades