Cinemes Can Castellet obre un cicle de xerrades amb cineastes com Albert Serra

Els cinemes santboians posen en marxa el cicle “Masterclass”, en què cineastes com Albert Serra i Armand Rovira trepitjaran Sant Boi per explicar els seus últims treballs. El cicle s’estrena aquest dimecres amb la visita del productor Paco Poch.

Albert Serra en una xerrada al MACBA // Cedida

Cinemes Can Castellet vol acostar la cultura cinematogràfica a la ciutadania. Per això, posa en marxa un cicle de xerrades en què cineastes i productors explicaran les seves experiències com a professionals del cinema. Sota el nom “Masterclass”, hi desfilaran directors com Albert Serra i Armand Rovira, a més del productor Paco Poch que aquest dimecres donarà el tret de sortida a la iniciativa. Totes les xerrades són a dos quarts de vuit de la tarda i van acompanyades de la projecció d’un film.

Poch és un dels productors i distribuïdors amb més experiència en el sector i oferirà una xerrada sobre cinema independent. Aprofitant la seva visita, també es projectarà el film “Fourteen”, del director Dan Sallitt, i que retrata una relació d’amistat complicada al llarg d’una dècada.

Dilluns 18 de novembre serà el torn d’Albert Serra, que parlarà del seu últim treball “Liberté”.  El film versiona l’obra homònima que el director català va presentar a Berlín l’any passat, i en què s’explorava el llibertinatge i el puritanisme de l’Alemanya de finals del segle XVIII. De fet, la pel·lícula va triomfar al Festival de Cannes, on es va endur el Premi Especial del Jurat. Darrerament també ha estat seleccionada per a la secció oficial del Festival de Cinema Europeu de Sevilla.

La visita d’Armand Rovira serà el 4 de desembre. El jove realitzador explicarà com ha encarat el seu primer llargmetratge, “Letters to Paul Morrissey”. Es tracta d’un film en què Rovira reuneix diferents missives dirigides al director de “Trash” i col·laborador d’Andy Warhol amb estils que van des de l’existencialisme a la ciència-ficció.

Recomanacions personalitzades