Sant Boi podrà debatre el PDU Metropolità en una trobada al Prat

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) organitza una sessió participativa el proper 8 d’octubre amb el veïnat dels municipis del Delta del Llobregat per debatre el futur pla urbanístic de la zona.

Una de les sessions realitzades per debatre el PDU Metropolità // AMB

Els santboiencs podran debatre el futur Pla Director Urbanístic (PDU) Metropolità en una trobada participativa el proper 8 d’octubre a les 18.30 hores al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat. Es tracta de la segona sessió -la primera es va fer el 25 de setembre al Centre d’Estudis Culturals del Baix Llobregat- d’un seguit de jornades participatives organitzades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè el veïnat conegui l’Avanç del pla urbanístic que s’està treballant i hi pugui fer aportacions.

A banda de les trobades presencials, també s’han habilitat canals de participació en línia amb un espai de recollida de suggeriments i un formulari amb una enquesta pels veïns que no hi puguin assistir.

En la trobada també hi participaran la resta de poblacions que formen part del Delta del Llobregat com són Castelldefels, Cornellà, Esplugues, Gavà i l’Hospitalet, entre d’altres. Està previst que a finals d’octubre els debats es traslladin a la zona del Vallès, i després es planteja una jornada final per explicar les aportacions recollides en totes les sessions.

Paral·lelament a aquestes trobades participatives, l’AMB també ha posat en marxa l’exposició ‘Metròpolis de ciutats’, que s’exposarà al Cèntric Espai Cultural fins al 19 d’octubre amb cartografies i documents interactius per acostar l’urbanisme metropolità a la ciutadania.

Un projecte que ve de llarg

El PDU beu de l’antic Pla General Metropolità (PGM), que data del 1976. El nou pla està en fase d’informació pública des del març, quan el Consell Metropolità va aprovar el document de l’Avanç d’aquest Pla director, i s’allargarà fins al desembre.

Recomanacions personalitzades