Pau Capell remata la seva preparació per l’Ultra Trail Montblanc amb entrenaments de tres hores diàries

El corredor santboià ha passat la darrera setmana dormint a més de 2.000 metres d’altura per afrontar la seva participació en la cursa de muntanya més prestigiosa del món, que tindrà lloc el 30 d’agost. El seu objectiu és apropar-se al temps realitzat fa dos anys o fins i tot baixar de les 20 hores.

Pau Capell, durant els entrenaments a Chamonix // José Miguel Munoze

A una setmana de l’Ultra Trail Montblanc (UTMB), la seva gran cita de la temporada, el corredor santboià Pau Capell considera que «porto la feina feta». En un comunicat, l’esportista ha assegurat que arribarà a Chamonix en un estat de forma impecable, “tot i que això no m’assegura l’èxit”. Durant la darrera setmana, Capell ha estat a la localitat francesa de Tignes dormint a 2.100 metres d’altura i entrenant fins a la cota de 3.000 m, en el que es podria anomenar els darrers preparatius per la cursa.

El corredor ha comentat que “les meves sensacions són bones, tot i que la UTMB no serà córrer i cantar”. Capell es descarta com a favorit, “ja que a la graella de sortida hi haurà molta ‘pota negra”. La UTMB, en la qual el santboià participarà el pròxim 30 d’agost, és considerada la ultramarató més prestigiosa del món. Té una distància de 172 quilòmetres, un desnivell de 10.000 metres i gairebé 2.500 participants. A l’edició de fa dos anys, Pau Capell va aturar el ‘crono’ en 20 hores i 14 minuts. Per aquest any, l’objectiu és acostar-se el màxim a aquest temps i fins i tot superar-lo. “Si baixo de les 20 hores serà un temps excel·lent i si faig el mateix, ja signo ara”, ha explicat.

Període d’assimilació

A partir d’ara, Capell reduirà els entrenaments al mínim per assimilar tot el treball fet. En aquest sentit, ha precisat que ara toca «assimilació de càrrega i una bona alimentació» per enllestir la posada a punt per a la cursa. Una de les claus de la competició, segons ha afegit, “serà arribar amb força al quilòmetre 75. A partir d’allà comença la cursa i estic convençut que ho farà amb un grup capdavanter nombrós perquè aquí hi ha gent molt bona, estarà tot molt igualat i crec que fins al final anirem tots molts junts».

Recomanacions personalitzades