Un mural d’art urbà convida a eliminar els prejudicis sobre la salut mental

L’obra s’ha pintat a l’edifici de Cal Perruca de la plaça de l’Ajuntament i forma part d’un projecte europeu que utilitza l’art com una eina d’inclusió social. El mur servirà per acollir altres iniciatives d’’street art’ durant tot el mes de juliol.

Amb el missatge ‘Aspirem els prejudicis’, s’ha pintat un mur a l’edifici de Cal Perruca, a la plaça de l’Ajuntament de Sant Boi, per denunciar els prejudicis encara vigents en relació amb la salut mental. L’obra, que forma part del projecte europeu ‘#ArtTaboo’, busca entendre l’art com una eina d’inclusió social. L’Ajuntament ha informat que la iniciativa és “l’aperitiu d’una nova intervenció d’art pública prevista per al mes de juliol al Mur de l’hospital Benito Menni”.

El mural s’ha pintat a l’edifici de Can Perruca // Ajuntament de Sant Boi

El missatge ‘Aspirem els prejudicis’ apareix pintat al mur al costat d’una aspiradora. La imatge convida a fer desaparèixer els múltiples apel·latius que encara es fan servir per referir-nos d’una manera estigmatitzant a les persones afectades per malalties o trastorns mentals. Del mural, surt una línia pintada al terra que condueix des de la plaça de l’Ajuntament fins al mur de Benito Menni, el Complex Assistencial en Salut Mental.

Treball amb hospitals de salut mental

La intervenció forma part d’’#ARTaboo’, un projecte europeu del programa Erasmus+ que realitzen diferents equips de joves de diferents països. A Sant Boi, hi participen Dani Tutti, Hugo Sepúlveda, Olga Alfonso, Alejandro Mengual, Edgar Ajenjo, Marta Pagès, José Huertas i Nien Boots.

El tema que es tractarà enguany són els prejudicis i, en el cas de Sant Boi, aquest estiu es tornarà a treballar amb els hospitals de salut mental de la ciutat. Joves vinguts de Suècia, Romania, Xipre i Holanda conviuran dins l’espai hospitalari amb joves de Sant Boi i engegaran un projecte de ‘street art’, similar al que es va materialitzar l’any passat al mur del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Recomanacions personalitzades