Menys afluència de votants que a les eleccions generals

Tot i que la participació del 33,7% a les municipals a les 14 hores supera gairebé en quatre punts a les de 2015, se situa un 11% per sota de les del passat 28 d’abril. A les europees, el creixement supera en 10 punts a les del 2014. Els santboians i santboianes han d’escollir 25 regidors entre nou candidatures diferents.

Els votants, a Can Massallera // David Rodríguez

“Ens fan votar massa vegades”. Aquest és un dels comentaris més sentits durant la jornada matinal de les eleccions municipals d’avui de Sant Boi a Can Massallera i Cal Ninyo. En un matí assolellat, avui l’allau de votants i cues registrats als recents comicis generals del 28 d’abril ha sigut menor. Fins a les 14 hores, havia participat un 33,7% de les 62.362 persones citades a les urnes. Tot i que el percentatge és gairebé quatre punts superior a les últimes municipals de 2015, la xifra es queda 11 punts per sota dels ciutadans que van votar a les generals a la mateixa hora.

En aquest cas, el bon temps ha fet que el degoteig de votants sigui constant, però no al mateix ritme que fa un mes. A l’espera del tancament dels col·legis electorals a les 20 hores, de moment s’està complint la màxima que diu que a les eleccions municipals, la participació és inferior a la d’altres cites electorals.

Més participació en les europees

La majoria de les persones que ha acudit avui a votar ja ho van fer a les eleccions generals del 28 d’abril. “El nostre vot ha sigut el mateix que el de la convocatòria anterior”, ha manifestat a Sant Boi Diari una parella que ha sortit de Cal Ninyo poc després del migdia per anar a fer el vermut del diumenge.

Aquesta tònica s’ha invertit amb els primers resultats de participació de les eleccions europees. Fins a les 14 hores, havia votat un 33,5% del cens, xifra que supera en 10 punts el percentatge dels darrers comicis comunitaris, que es van celebrar el maig de 2014. A les eleccions al Parlament Europeu, els santboians i santboianes poden escollir entre 32 candidatures.

A les 9 del matí han obert amb normalitat les 110 meses de votació, repartides en 14 col·legis electorals. A Sant Boi, els ciutadans han d’escollir entre 25 regidors o regidores de nou candidatures: PSC, Sant Boi en Comú, C’s, ERC, Podem, PP, Junts per Sant Boi, Guanyem Sant Boi i Vox.

Recomanacions personalitzades