La socialista Sònia Guerra aconsegueix entrar com a diputada al Congrés

La Cap de Gabinet d’alcaldia de l’Ajuntament de Sant Boi ocupava el número 9 de la llista del PSC, encapçalada per Meritxell Batet. Des de l’any 2009, Guerra coordinava l’àrea d’Igualtat i Drets Socials del consistori santboià.

Sònia Guerra, en un acte electoral // PSC

La santboiana Sònia Guerra serà diputada del PSC per Barcelona al Congrés dels Diputats després de les eleccions generals que es van celebrar el 28 d’abril. Guerra entrarà en el darrer lloc de la llista per la capital catalana, liderada per Meritxell Batet, ja que ocupava el número 9. De fet, ha sigut gràcies al creixement del PSC, que ha passat de cinc a nou diputats, el que ha permès l’entrada de Guerra.

Historiadora de formació, fins ara Guerra exercia de Cap de Gabinet de l’alcaldia de Sant Boi amb Lluïsa Moret. L’any 2005, Sònia Guerra va iniciar la seva carrera política, coordinant un projecte sobre formació i capacitació per a dones a l’Ajuntament de Sant Boi. D’allà, va passar a la Diputació de Barcelona, on va crear l’Institut de Formació Política per a Dones. Des de fa una dècada, treballa a l’ajuntament santboià, primer com a Cap del Servei de Benestar Personal i Comunitari, i després com a coordinadora de l’àrea d’Igualtat i Drets Socials i com a Cap de Gabinet.

Dos diputats del PSC del Baix Llobregat

A més de Guerra, que anava de número 9, la llista del PSC per Barcelona al Congrés també incloïa a un altre polític del Baix Llobregat. En aquest cas, com a número quatre hi figurava el polític de Molins de Rei, José Zaragoza.

A més de la seva presència a l’Ajuntament de Sant Boi, Guerra també és secretaria d’Igualtat i LGTBI del PSC del Baix Llobregat i secretaria de formació del PSC. Precisament per ser candidata al Congrés dels Diputats, els socialistes de Sant Boi van decidir que Guerra tanqués les llistes de la formació per les eleccions municipals del 26 de maig.

Recomanacions personalitzades