La Generalitat es compromet a cofinançar millores a les instal·lacions escolars de Sant Boi

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, demana al conseller d’Educació que la Generalitat assumeixi el finançament d’un pla d’inversions ja pressupostat. L’Ajuntament sol·licita reforços en les especialitats de Sanitat i Serveis Sociosanitaris de la Formació Professional.

Bargalló, durant la seva reunió amb l’alcaldessa de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, s’ha compromès a cofinançar la millora de les instal·lacions escolars a Sant Boi de Llobregat. Durant una reunió mantinguda amb l’alcaldessa, Lluïsa Moret, el conseller ha pres nota de les demandes i necessitats principals de la població en aquest àmbit. La trobada, que s’ha celebrat a petició de l’alcaldessa, ha finalitzat amb una visita conjunta a l’escola Antoni Gaudí. Bargalló i Moret han estat acompanyats de la tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, i el director dels Serveis Territorials d’Educació al Baix Llobregat, Francesc Ballester.

La petició de l’Ajuntament és perquè la Generalitat assumeixi el finançament d’un projecte amb un cost de 342.000 euros, que preveu inversions i actuacions de manteniment per millorar les instal·lacions dels centres de Primària, amb l’èmfasi posat en la garantia d’un ús accessible i segur de tots els espais.

Estratègia de Formació Professional

Moret ha reclamat a Bargalló que es vinculi l’oferta de Formació Professional (FP) amb l’estratègia de ciutat que està impulsant el municipi. Així, el consistori vol un reforç dels ensenyaments en les especialitats de Sanitat i Serveis Socioculturals. En l’àmbit de les necessitats educatives especials, l’alcaldessa ha demanat que “la Generalitat es comprometi a dotar Sant Boi de recursos educatius inclusius en l’etapa postobligatòria que permetin donar continuïtat a la formació professional de l’alumnat amb necessitats educatives especials a partir dels 16 anys”.

Recomanacions personalitzades