L’Escola de Formació Carme Chacón s’instal·la a Sant Boi

La primera jornada de l’Escola de Formació Carme Chacón ha comptat amb destacades figures polítiques del PSC, com ara Miquel Iceta o Pedro Saura, així com amb la presència de la família de la líder desapareguda fa any i mig.

La família Chacón ha rebut com a homenatge un quadre amb la il·lustració de la dirigent socialista // Sant Boi Diari

L’Escola de Formació Carme Chacón ha obert les seves portes aquest dissabte a Sant Boi de Llobregat amb l’assistència de 150 persones a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer. De fet, l’espai que té com a objectiu formar i fer reflexionar sobre les tendències polítiques i socials als membres socialistes, ha comptat amb multitud de figures polítiques del partit. Des de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, qui ha recordat a Chacón com «una dona que ens escoltava i ens representava», fins al Primer secretari del PSC, Miquel Iceta, qui ha assenyalat que la pèrdua de la líder catalana «no ens ha de paralitzar, sinó que hem de fer que el seu record sigui un estímul per continuar treballant».

En aquesta línia, el Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda ha explicat que «amb aquesta escola volem fer un homenatge a una persona, Carme Chacón, que va saber portar el socialisme al límit». En paral·lel, Poveda també ha rememorat el compromís de Chacón amb «la justícia social», com ara el salari digne, les polítiques d’habitatge o la formació. Aspectes que «representen el que la nostra companya defensava i pel que lluitava», ha afegit.

La família Chacón, convidada d’honor

La mare de Carme Chacón, Esther Piqueras, ha expressat l’agraïment de la família pel gest del PSC que l’escola portés el seu nom com a homenatge. Per a la mare, el nou punt de reflexió conjuga les dues grans passions de Carme Chacón, «la formació i la política». A més, també ha expressat «el reconeixement a les alcaldesses i regidores que lluiten per la igualtat entre homes i dones». Al final de la seva paraula, la família ha rebut com a homenatge un quadre amb la il·lustració de la dirigent socialista, fet per l’artista del Baix Llobregat, Gisela Navarro Fuster.

Un cop entregat el detall, l’escola ha començat a rodar amb la seva primera taula rodona sobre el «Salari Digne«, la qual ha comptat amb el Primer Secretari de la JSC del Baix, Marc Cabañas, com a moderador i les veus de l’economista José Moisés Martín, del secretari general d’UGT, Pepe Álvarez i de la diputada i portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados. Posteriorment ha tingut lloc la ponència «Possibilitats i oportunitats des dels municipis en habitatge» amb la Secretària de Justícia, Serveis Públics, Funció Pública i Habitatge, Rosa Maria Ibarra i el Secretari d’Estat d’infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura. En aquesta taula ha sigut el Secretari de Política Municipal del PSC del Baix Llobregat, José Antonio Artímez, qui ha pres el paper de moderador.

La sala de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, plena amb la inauguració de l’Escola de Formació Carme Chacón // Sant Boi Diari

Per últim, la tercera i darrera taula ha tractat sobre «Les influències de les Xarxes socials» i ha comptat amb l’assessor de Presidència i exalcalde de Jun, José Antonio Rodríguez Salas, i ha estat presentada pel Secretari de Ciberactivisme del PSC del Baix Llobregat, Kiko Benítez. En aquesta línia, la Secretària de Formació del PSC del Baix Llobregat, Mariber Pelaez ha valorat positivament «l’assistència i participació d’aquesta primera edició de l’Escola de Formació del PSC Baix Llobregat- Carme Chacón» i ha recordat que «els valors de la formació política han estat i estaran sempre presents al PSC», tal com «els defensava» la líder socialista.

Recomanacions personalitzades