L’Ajuntament instal·la un punt d’autoreparació de bicicletes

El sistema, que dona totes les eines per poder reparar una bicicleta, exigeix la descàrrega d’una aplicació per dispositius mòbils. 

Foto del sistema de reparació // Ajuntament de Sant Boi

Una bomba d’aire per inflar les rodes, un tornavís, alicates i altres elements. Aquests són els components del nou punt d’autoreparació de bicicletes, que s’ha instal·lat a la plaça de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

L’original iniciativa s’anomena bike tool. El consistori l’ha posat en marxa en fase de «prova pilot» per veure com funciona, segons ha explicat a través d’un comunicat. S’intenta que els usuaris tinguin tot el necessari per poder fer, ells mateixos, una reparació senzilla del vehicle de forma «fàcil i còmode», descriu l’Ajuntament.

Per poder fer ús del servei cal descarregar-se una aplicació per a telèfons mòbils anomenada PVERDE. Un cop instal·lada, mitjançant tecnologia bluetooth -que gairebé tots els telèfons tenen- es pot adquirir un codi que serveix per obrir la porta on estan guardades les eines.

«Continuem treballant perquè la bici sigui cada cop més un mitjà de transport habitual a Sant Boi», remarquen des de l’equip de govern municipal format per PSC i ICV. El seu objectiu és aconseguir que el 5% dels desplaçaments habituals a la ciutat es facin mitjançant aquest mitjà de transport sostenible i saludable.

Recomanacions personalitzades