Els Mossos desarticulen una banda dedicada a robatoris en domicilis amb claus falses

La policia catalana ha detingut a 10 persones especialitzades en robatoris en habitatges que van actuar a Sant Boi de Llobregat i falsificaven les claus sense que els propietaris se n’adonessin. 

Les claus falses requisades // Mossos

Utilitzaven un mètode conegut com la clau falsa per robar en domicilis i, entre altres poblacions, van actuar a Sant Boi de Llobregat. Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 11 de juliol a 10 persones com a presumptes autors de robatoris amb força a habitatges i pertinença a organització criminal, segons ha informat aquest dimecres la policia catalana.

«Triaven víctimes d’origen xinès que habitualment regentaven algun tipus de negoci de restauració. Després de fer vigilàncies de les seves rutines aconseguien sostreure i duplicar les claus dels domicilis d’aquestes persones per posteriorment retornar-les d’on les havien tret sense que les víctimes se n’adonessin», relaten els Mossos d’Esquadra. És el modus operandi de la clau falsa.

La policia portava investigant aquest grup de persones, set homes i tres dones de nacionalitat colombiana i d’entre 23 i 57 anys, des de finals del mes de març. Han aconseguit acreditar que els detinguts van actuar a Sant Boi de Llobregat, Viladecans, El Prat de Llobregat, Gavà i Barcelona. Van fer més de 13 robatoris. Eren part d’una banda organitzada.

Diners intervinguts a la banda // Mossos

Durant les detencions, que es van produir entrant als seus domicilis, les forces de l’ordre van requisar 4.080 euros, una dotzena de rellotges, joies d’or, bosses de mà d’alta qualitat i una trentena de jocs de claus, que eren les eines per perpetrar els delictes. «Bona part d’aquests efectes s’ha pogut retornar a les víctimes dels robatoris», diuen els Mossos.

Després de passar a disposició judicial, quatre dels deu detinguts van ingressar a presó. Els altres sis van quedar en llibertat amb càrrecs. La policia catalana assegura que la banda ha estat desarticulada amb aquesta operació.

Recomanacions personalitzades