Sant Boi s’uneix a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents

L’Ajuntament de Sant Boi ha aprovat unir-se a aquesta xarxa de municipis per potenciar la innovació i implantar tecnologies ‘smart city’ al servei de les persones.

Logotip de la xarxa espanyola de ciutats intel·ligents // RECI

El ple municipal ha aprovat per unanimitat adherir-se a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI). Aquesta iniciativa se suma a la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (INNPULSO), de la qual forma part des del 2010.

La Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents aplega 65 ciutats que treballen en xarxa i intercanvien experiències per a una gestió automàtica de les infraestructures i els serveis urbans, la reducció de la despesa pública i la millora de la qualitat dels serveis, aspectes que ajuden a atraure activitat econòmica i generar progrés econòmic i social.

La presència de l’Ajuntament de Sant Boi a la xarxa Innpulso des de 2010 ha estat «una oportunitat estratègica que ha permès potenciar la innovació al municipi en diferents àmbits», afirma el consistori en un comunicat.

Ha estat en dos àmbits: d’una banda, la innovació social, a través del laboratori CoBoi; les polítiques de participació ciutadana i la planificació de polítiques públiques; la formació de la plantilla municipal o les tècniques de silvopastura i gestió forestal sostenible, entre altres. De l’altra, implantar de manera progressiva tecnologies ‘smart city’ per exemple, millorar l’eficiència energètica en l’enllumenat públic o la gestió de la recollida selectiva de residus.

Les xarxes RECI i Innpulso tenen la intenció de signar un conveni de col·laboració per treballar en projectes conjunts en matèria d’innovació i ‘smart cities’. Formar part d’aquestes dues xarxes «reforçarà a partir d’ara les polítiques municipals de Sant Boi per seguir posant la innovació i la tecnologia al servei de les persones», asseguren.

Recomanacions personalitzades