Els fabricants de paper premien el reciclatge de Sant Boi

Sant Boi ha rebut dues ‘Pajaritas Azules’, d’un màxim de tres, en la primera edició que es presentava a aquestes distincions que dona l’associació que agrupa els fabricants de paper i cartró de tot Espanya. Està al mateix nivell que Barcelona, Bilbao i Sevilla.

L’entrega de premis es va fer el passat 15 de març al Ministeri de Pesca, Alimentació i Medi Ambient // Ajuntament de Sant Boi

Més guardons relacionats amb la sosteniblitat cap a les prestatgeries de l’Ajuntament de Sant Boi. Ja van guanyar el premi a la ciutat més sostenible d’Espanya, i ara la ciutat ha estat distingida amb dues ‘Pajaritas Azules’. Són uns premis que entrega ASPAPEL (Asociación Española de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón) dins un programa amb al mateix nom que busca que les entitats municipals millorin en la gestió del reciclatge del paper i el cartró.

Fa dos anys que existeix aquest programa on, després de treballar en 21 indicadors, es passa comptes reconeixent els ajuntaments que ho han fet bé. Se’ls puntua donant-los entre una i tres Pajaritas. Aquest era el primer cop que Sant Boi s’hi presentava i li han donat dues Pajaritas. Un dos sobre tres.

Igual que Barcelona, Bilbao i Sevilla

Els altres municipis catalans que tenen la mateixa puntuació són Barcelona, el Prat de Llobregat i Reus. Amb tres Pajaritas hi ha el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i Lleida. I amb una, Terrassa.

En total, a tot Espanya hi ha 36 entitats locals reconegudes. Amb la mateixa puntuació que Sant Boi hi ha 12 ciutats. Entre elles, Bilbao, Sevilla, Gijón o Palma.

L’avaluació ha analitzat paspectes com la recollida del contenidor blau, les campanyes de conscienciació, la regulació i la planificació de la gestió i els resultats i la traçabilitat fins reciclatge final.

No hi ha detalls concrets per municipis, però en aquesta edició ASPAPEL va valorar que els municipis han renovat els contenidors als ciutadans i els han renovat, cosa que es va fer precisament a Sant Boi amb el nou sistema de contenidors.

Recomanacions personalitzades