Les Veus contra la Violència Masclista es transformen en dansa aquest diumenge

Sant Boi de Llobregat celebrarà el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones el diumenge 26 amb un espectacle de dansa que pren el fil del projecte Veus contra la Violència Masclista. També passarà la 5a Marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista.

El concert de l’any passat de les Veus contra la violència masclista // Arxiu — Ajuntament de Sant Boi

El 25-N es celebrarà a Sant Boi un dia més tard, diumenge 26. Els actes començaran ben d’hora: a les 9:30 del matí sortirà de la plaça de l’Ajuntament la 5a Marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista. El grup anirà en tren fins a Cornellà per afegir-se a la marxa que va des d’aquesta ciutat fins al Parc de Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat, on es concentren a les 12:30 totes les marxes de la comarca.

En paral·lel, a les 12 del migdia Sant Boi acollirà el seu propi acte. Serà un espectacle de dansa que prendrà el fil del projecte Veus contra la violència masclista, en què grups de Sant Boi van posar música a diferents poetesses els anys 2015 i 2016. Les cançons les van interpretar en un concert i les van immortalitzar en un CD.

El projecte ara es trasllada al cos: les acadèmies de ball de Sant Boi L’Estudi i Loida Grau han preparat un espectacle a partir d’aquelles en aquelles cançons. Han tingut la col·laboració de la ballarina Isabel Oller i l’entitat Cultura F. L’acte, que inclourà activitats per a les famílies, es farà diumenge 26 a les 12 hores a Can Castells Centre d’Art.

Més actes la setmana que ve

En el marc dels actes del 25-N, s’ha organitzat l’exposició ‘L’enginy (in)visible. Dones i tecnologia. Passat, present i futur’. Es podrà veure fins al 30 de novembre a Can Massallera. A més, les dues biblioteques de Sant Boi faran una exposició de llibres contra la violència masclista amb el títol ‘Dones sense por’.

El programa d’actes seguirà el dimecres 29 amb la xerrada ‘La violència no és un joc. Ens hi va la vida. No juguis amb el llenguatge’, a les 18:30 a Can Massallera. Per últim, el dijous 30 a les 18:30 la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer acollirà la xerrada – tast de filosofia ‘La dona trencada de Simone de Beauvoir’.

Recomanacions personalitzades