L’Ajuntament inicia el procés per instal·lar una antena de telefonia a Marianao

L’espai escollit pel consistori és una parcel·la no inclosa en la zona protegida pel Pla d’Antenes municipal. El govern s’ha reunit amb els veïns per explicar la proposta. S’han recollit 300 signatures defensant la seva instal·lació en el mateix barri que fa mesos va guanyar la batalla contra Vodafone i va obligar a retirar una antena.

Vodafone ha acabat ordenant la retirada dos anys després d'instal·lar l'antena // Jordi Biel

L’antena que es va desmantellar // Arxiu — Jordi Biel

Una mobilització veïnal que va durar dos anys va acabar amb victòria, amb la retirada d’una antena de telefonia mòbil pels seus efectes sobre la salut de les persones al bloc de pisos del carrer Antoni Rubió i Lluch número 9. Ara, pocs mesos després, s’han iniciat els tràmits per instal·lar una altra antena al barri de Marianao.

Concretament, aquesta nova antena es pot instal·lar en una parcel·la de propietat municipal pròxima al Parc de Marianao però no a l’interior del parc. Segons expliquen fonts municipals a Sant Boi Diari, aquesta zona «no està inclosa en la zona protegida pel Pla d’Antenes municipal». Per tant, no hauria d’existir cap perill per a la ciutadania. El lloc ha estat triat pels tècnics de l’Ajuntament de Sant Boi després d’analitzar tot el barri.

«Marianao té problemes greus de cobertura i hi ha ciutadans i empreses que es queixen», asseguren les mateixes fonts municipals. Amb aquesta nova antena, que seria d’ús compartit entre diferents operadors en cas que s’acabi realitzant, s’haurien d’acabar aquests problemes.

300 signatures a favor de l’antena 

Fa unes setmanes que un grup de veïns del barri de Marianao, partidaris de la instal·lació d’una antena perquè pateixen problemes de cobertura, han començat una recollida de signatures a favor de la instal·lació d’una antena. De moment han recollit 300. «Ho hem fet sense gaire esforç i només demanant opinió a la gent a dos carrers», assegura a a aquesta redacció una de les persones d’aquest grup.

L’Ajuntament ja s’ha reunit amb els veïns de la zona per informar de la situació i consultar la seva opinió. En tot cas, des del consistori matisen que el procés administratiu per portar la idea endavant «encara no ha començat». Si es compleix el calendari previst podria ser una realitat abans d’acabar l’any.

Recomanacions personalitzades