Sant Boi establirà zones amb l’accés prohibit als vehicles més contaminants a llarg termini

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat serà un dels primers de l’Àrea Metropolitana en establir Zones de Baixes Emissions. Seran uns espais encara per definir en els que es farà una tasca de pedagogia i, a llarg termini, podrien incloure restriccions als vehicles sense etiqueta ambiental.

Encara no s'ha delimitat la zona afectada // Arxiu -- Ajuntament de Sant Boi

Encara no s’ha delimitat la zona afectada // Arxiu — Ajuntament de Sant Boi

Quan hi hagi pics de contaminació -una situació que es dona com a molt tres cops a l’any- els cotxes que contaminin més podrien tenir vetada la circulació per determinats carrers de Sant Boi. Podria ser al 2020, però el calendari encara està per definir. Encara a més llarg termini, la prohibició per a aquests vehicles serà permanent.

La mesura forma part d’una prova pilot que s’emmarca en la política impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) d’establir zones de baixes emissions (també anomenades zones urbanes d’atmosfera protegida, ZUAP) per lluitar contra la contaminació. El centre de la prohibició és l’anell dibuixat per les rondes de Barcelona, però altres municipis com Sant Boi de Llobregat també definiran les seves pròpies zones de baixes emissions a nivell local. Mentre que a les rondes de la capital catalana la prohibició serà a partir de l’1 de desembre d’aquest mateix any, en el cas dels municipis el calendari més obert, i a Sant Boi encara s’està estudiant.

Fonts municipals han assegurat a Sant Boi Diari que «encara està per definir» quines seran les zones afectades i el calendari a seguir. Els barris de Marianao, Vinyets i Ciutat Cooperativa són objecte d’estudi inicial. El que està clar és que, a diferència del que faran altres municipis, no podrà ser el centre. L’Ajuntament ja va fer la feina fa un bon grapat d’anys i el casc antic té restringida la circulació de vehicles en gran part.

Diferències entre poblacions

Dels altres municipis que participen en la prova pilot, Sant Cugat és el que ho té més avançat. La seva prova pilot començarà ja a finals d’any en 2,5 quilòmetres quadrats del centre de la ciutat. Es prohibirà l’accés a tots els vehicles sense etiqueta ambiental. Sant Just Desvern, en canvi, ampliarà la restricció a tots els vehicles que no siguin elèctrics i ho farà de manera permanent però només en un conjunt de carrers molt petit que ja està peatonalitzat.

Igual que Sant Boi, els altres dos municipis que també participaran en la prova, Badalona i Castelldefels, tampoc no han definit la manera com aplicaran la restricció.

En principi, a Sant Boi se situaran uns cartells que informaran de forma genèrica de la creació de la zona de baixes emissions. L’AMB es farà càrrec de la despesa corresponent. En paral·lel, farà un estudi sobre les característiques del parc de vehicles existent a Sant Boi, per poder valorar millor quines accions s’haurien de dur a terme.

Recomanacions personalitzades