El carrer Primer de Maig torna a obrir-se al trànsit sis anys després

Els veïns de Molí Nou i Ciutat Cooperativa tornen a poder entrar al barri des de la carretera BV-2002 pel carrer Primer de Maig, que va quedar tallat quan es va construir la rotonda de Frederic Mompou. Malgrat l’obertura, alguns veïns consideren «insuficient» la solució.

El carrer Primer de Maig torna a ser accessible des de la carretera // Ajuntament de Sant Boi

El carrer Primer de Maig torna a ser accessible des de la carretera // Ajuntament de Sant Boi

La reclamació de la reobertura del carrer Primer de Maig ha arribat a la seva fi, tot i que amb algunes veus discrepants entre els veïns. Finalment i tal com s’hi havia compromès l’Ajuntament, el barri de Molí Nou torna a gaudir d’un accés des de la carretera BV-2002, després que el 2010 la Diputació arrangés la carretera i construís la rotonda a l’alçada de Frederic Mompou, obres que van comportar el tall del carrer Primer de Maig. Des de llavors, diversos veïns es van agrupar en una plataforma que va denunciar que el tall provocava diversos perjudicis pel barri, tan pel que fa a la mobilitat com pel comerç de la zona.

Ara, el nou accés al barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou ja es troba obert, connectant la carretera amb el carrer Joan Maragall i Ramon Llull. Així ho van decidir els propis veïns, que convocats per l’Ajuntament van realitzar dues jornades participatives en les que van analitzar la mobilitat del barri i van fer propostes de millora. Una de les quals és la instal·lació d’un semàfor a la cruïlla de Primer de Maig amb Joan Burgada, obra que encara està pendent de fer. La Diputació de Barcelona s’ha fet càrrec de les obres d’obertura de Primer de Maig, que finalment han tingut un cost de 131.000 euros.

«Ha estat llarg i complicat», confessava en un missatge a les xarxes socials el regidor del barri, Javi López, a la vegada que agraïa als veïns «la reivindicació i el treball conjunt per trobar una solució a aquest deute històric». López també va admetre que han après «dels errors» i considerava que l’obertura del carrer és «una oportunitat» pel barri.

«Hi ha gent que està contenta de l’obertura perquè pensa que ha posat fi a una etapa vergonyosa de la gestió de l’ajuntament al barri, i hi ha molts altres (entre els quals m’incloc) que pensem que aquesta solució és insuficient». D’aquesta manera resumeix l’opinió dels veïns Raúl Martínez, portaveu de la plataforma Molí Nou, que van abanderar les reivindicacions per la reobertura del carrer.

Martínez assegura que hi ha molt poc trànsit per aquest vial d’accés perquè la majoria de veïns «venen de Barcelona i no de Santa Coloma» i per tant per entrar al barri fan servir el carrer Frederic Mompou. Martínez afirma que «encara ens sorprèn veure el gran espai desaprofitat que queda a la zona, una gran plaça per no res on a primera vista ens fem creus que no sigui factible la sortida que demanàvem des de la Plataforma». Tot i això, Raúl Martínez valora positivament el procés de converses i participació endegat per l’Ajuntament.

Recomanacions personalitzades