Sant Boi planificarà les seves polítiques de salut pública

Unanimitat política per crear un Pla Local de Salut de Sant Boi de Llobregat.

Un professional de la salut treballant // Ajuntament de Sant Boi

Un document que planificarà les polítiques públiques en l’àmbit de la salut. L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha aprovat per unanimitat entre les formacions polítiques en el darrer ple municipal la creació del Pla Local de Salut de la ciutat.

Serà un instrument que «definirà objectius i mesures» per «millorar la salut de la població, afavorir hàbits i estils de vida saludables i disminuir les desigualtats en salut per qüestió de gènere, situació social, edat o territori», explica el govern municipal format per PSC i ICV.

El primer pas per crear aquest pla serà la realització, durant els pròxims mesos, d’una diagnosi de la situació actual. «L’elaboració del document s’acompanyarà d’un procés de participació ciutadana», afegeixen des de l’Ajuntament, que ha demanat una subvenció a la Diputació de Barcelona per tal de finançar aquest pla.

El pla tindrà un total de 10 eixos d’intervenció: envelliment saludable; consum de drogues i problemes associats; salut mental i benestar emocional; violència i maltractament en col·lectius vulnerables; hàbits i estils de vida saludables; sexualitat i salut reproductiva; seguretat ambiental; salut alimentària; animals de companyia; i Sistema Local de Salut.

 

Recomanacions personalitzades