Policia Local i Mossos d’Esquadra confirmen un descens de fets delictius a Sant Boi

Els cossos de seguretat van presentar les dades de criminalitat del 2016 a la Junta de Seguretat Local a l’Ajuntament, en el que es recullen un total de 3.535 fets delictius (11,3% menys que el 2015). 

Reunió de la Junta Local de Seguretat // Ajuntament de Sant Boi

Reunió de la Junta Local de Seguretat // Ajuntament de Sant Boi

El nombre de fets delictius a Sant Boi s’ha reduït de 3.973 a 3.535 en un any a la ciutat, segons les dades que s’han presentat a la Junta de Seguretat Local, la reunió que agrupa Ajuntament, Policia Local i Mossos d’Esquadra per abordar temes de seguretat pública. Segons indiquen fonts municipals, és el cinquè any consecutiu de disminució dels fets delictius, i per tant el descens acumulat se situa per sobre del 25%.

Segons les dades, la reducció del nombre de delictes s’observa tant en els delictes contra el patrimoni (-12%) com en els delictes contra les persones (-14,6%). Entre aquests últims, cal destacar la reducció del nombre robatoris amb força (-21.8%) i els robatoris amb violència i intimidació (-15,8%), així com els robatoris en empreses i botigues. Per contra, s’observa un augment de la incidència de les estrabades (+22%). Els Mossos d’Esquadra i Policia Local treballen a Sant Boi de manera coordinada per reforçar l’eficàcia de la seva tasca. El nombre de detencions practicades pels dos cossos policials al llarg de 2016 ha augmentat, passant de 303 a 374 (+23%).

El Ministeri de l’Interior elabora periódicament un informe de criminalitat en el qual recull els fets delictius ocorreguts a les ciutats majors de 50.000 habitants. Sant Boi Diari va fer un resum del balanç de criminalitat del primer semestre del 2016, i tan bon punt el ministeri publiqui el següent informe, també en farem un resum i el contrastarem amb les dades facilitades per la Junta de Seguretat Local.

Recomanacions personalitzades