L’ajuntament consumirà energia elèctrica 100% d’origen renovable

A partir d’aquest 2017 tota l’energia elèctrica que consumeixin els equipaments, edificis municipals, l’enllumenat públic, els semàfors i els sistemes de bombeig serà d’origen renovable. 

Els edificis municipals consumiran energia d'origen renovable - Ajuntament de Sant Boi

Els edificis municipals consumiran energia d’origen renovable – Ajuntament de Sant Boi

Un dels compromisos de l’Ajuntament per aquest mandat era reduïr la factura de subministraments, que anualment s’enfila fins els 3 milions d’euros. Tal i com va avançar Sant Boi Diari, el consistori consumirà a partir d’enguany energia elèctrica 100% renovable i amb certificació. En concret, serà l’energia que consumeixen els equipaments, els edificis municipals, l’enllumenat públic,els semàfors i bombeig.

L’Ajuntament ha explicat que s’ha aconseguit aquest fet gràcies a la compra agrupada amb altres municipis catalans, que permet també fixar condicions ambientals i socials a les empreses comercialitzadores i, així, disminuir el cost. D’aquesta manera, el consistori espera estalviar-se mig milió d’euros, aplicant també altres mesures d’eficiència energètica.

A més, l’Ajuntament també ha anunciat que durant el 2017 s’ampliarà el compromís i la col·laboració amb les cooperatives de consum d’energia verda, per fomentar l’ús i la implantació de les energies renovables i impulsar l’economia socialment responsable en el municipi, i ha refermat el compromís de reduïr les emissions de gasos d’efecte hivernacle del 20% pel 2020 i del 40% per a l’any 2030.

 

Recomanacions personalitzades