Les persones amb discapacitat gaudeixen del primer circuit inclusiu de Sant Boi

La inauguració del circuit a la vora del riu Llobregat permet a persones amb mobilitat reduïda o discapacitat poder gaudir de l’esport i el parc fluvial sense problemes. El recorregut uneix el camí del Sorral fins el parc fluvial del Prat, aproximadament uns cinc quilòmetres.

Les persones amb discapacitat ja poden passejar còmodament pel riu // Ajuntament de Sant Boi

Les persones amb discapacitat ja poden passejar còmodament pel riu // Ajuntament de Sant Boi

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, Sant Boi ha estrenat el seu primer circuit inclusiu. Es tracta d’un recorregut d’uns cinc quilòmetres que comença i acaba al camí del Sorral, i segueix el riu Llobregat fins el parc fluvial del Prat. El circuit està senyalitzat i és apte per fer amb cadira de rodes, amb Joëlette (carro adaptat per fer senderisme) i hand-bike (bicicleta impulsada amb les mans). Fins i tot hi ha un punt de recàrrega de bateries per cadires de rodes elèctriques a prop de Can Comas.

El projecte és iniciativa de la fundació Itinerarium, que ha dissenyat desenes de circuits inclusius per tota Espanya, i vol ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones, especialment fomentar la pràctica de l’esport corrent i caminant entre les persones amb més dificultats. Els ciurcuits inclusius són recorreguts adaptats a qualsevol condició física, i ben senyalitzats permanentment. L’associació santboiana Aramis també ha verificat l’accessibilitat del circuit fent-hi una passejada.

En la inauguració oficial, l’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret, va agraïr a tots els agents implicats la seva col·laboració (els ajuntament de Sant Boi i El Prat, el Parc Agrari i la fundació Itinerarium), i va destacar el potencial de la pràctica esportiva com a instrument de cohesió i inclusió.

 

Recomanacions personalitzades