El camí de la Carena i la zona de gossos del parc de la Muntanyeta reben un premi

Els premis biennals de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC) han reconegut a Jona Garcia, arquitecte de l’Àrea Metropolitana, pels projectes de millora duts a terme a diversos parcs metropolitans, entre els quals al parc de la Muntanyeta.

Imatge del camí de la carena després de les millores // Àrea Metropolitana de Barcelona

Imatge del camí de la Carena després de les millores // Àrea Metropolitana de Barcelona

El parc de la Muntanyeta ha estat reconegut per la 20a edició dels premis de l’AJAC. El servei de Promoció i Conservació de l’Espai Públic de l’AMB, encapçalat per l’arquitecte Jona Garcia, ha guanyat el guardó en la categoria d’Urbanisme i Paisatge pel seu projecte Microintervencions en la xarxa de parcs metropolitans, el qual inclou els projectes de millora del camí de la Carena, la zona d’esbarjo per a gossos i la senyalització del parc.

El jurat ha valorat molt positivament la integració en l’entorn, la funcionalitat –amb un disseny pensat per als usuaris– la incorporació de criteris de sostenibilitat i la innovació i viabilitat econòmica del projecte.

L’adequació de la xarxa de camins de la carena del parc de la Muntanyeta es va realitzar durant els mesos a terme durant els mesos de maig, juny i juliol de 2015 i va significar una inversió de 58.000 €. Les feines van consistir en la reducció de pendents, la modificació del traçat dels camins quan ha estat necessari i la unió del punts de trobada amb el camí de Sant Ramon, tot pavimentant uns àmbits que fan la funció de distribuïdors cap als camins forestals. Darrerament també s’hi van instal·lar uns miradors de fusta.

L'àrea d'esbarjo per gossos del parc de la muntanyeta // Àrea Metropolitana de Barcelona

L’àrea d’esbarjo per gossos del parc de la muntanyeta // Àrea Metropolitana de Barcelona

Per altra banda, l’àrea d’esbarjo per a gossos és un recinte tancat de 2.500 m2 que va implicar una inversió de prop de 60.000€. Es van substituïr les dues que hi havia fins al moment, una de petita darrera del mercat i una altra també de dimensions reduïdes allunyada del nucli urbà, per aquest recinte construït en dues plataformes relacionades, que estan a diferent nivell. La zona té dues entrades que permeten accedir a les zones d’estada, que estan equipade amb bancs, papereres dispensadores de bosses per als excrements, il·luminació i una font per als gossos.

L’AJAC ha explicat que treballarà en la campanya de difusió dels projectes premiats, que consistirà en una exposició itinerant que es portarà a les diferents delegacions del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, escoles d’Arquitectura, biblioteques, centres cívics i sales d’exposicions.

Recomanacions personalitzades