Una cafeteria sobre rodes s’instal·la davant del mercat de la Muntanyeta

Es tracta d’una prova pilot impulsada per l’espai d’investigació de CoBoi. Consisteix en una cafeteria mòbil que ofereix cafè de primera qualitat, i s’ofereix com a fórmula d’autoocupació. La Cafetera s’instal·la inicialment davant del mercat de la Muntanyeta i s’anirà movent per diferents punts de la ciutat.

La Cafetera neix amb voluntat de ser una fórmula d'autoocupació de persones aturades // Ajuntament de Sant Boi

La Cafetera neix amb voluntat de ser una fórmula d’autoocupació de persones aturades // Ajuntament de Sant Boi

Un nou projecte de l’espai CoBoi Innova ha causat sensació per la seva originalitat. És el projecte La Cafetera, una cafeteria mòbil muntada sobre una bicicleta, que ofereix a la clientela cafè premium per emportar, tot eliminant despeses com el lloguer d’un local i les factures energètiques. El producte ofert és cafè d’origen i amb traçabilitat des de la finca productora fins al punt de venda.

En altres ciutats europees s’està introduint amb èxit aquest mateix model. Coffee Bike, per exemple, ha aconseguit estendre’s des de Berlín fins a sis països mitjançant franquícies.

La Cafetera neix amb voluntat de ser tota una comunitat de cafeteries, que ofereix a persones que vulguin crear el propi negoci la possibilitat de sumar-s’hi fent-se càrrec dels punts de venda mòbils. A més de la provisió de les bicicletes i el cafè, s’els proporcionaria formació especialitzada. En una segona fase s’espera crear també a Sant Boi un taller per a la fabricació de les bicicletes amb la col·laboració de professionals i empreses del territori.

La prova pilot es durà a terme durant els pròxims tres mesos per estudiar-ne la viabilitat. La Cafetera estarà present durant aquest temps tots els dissabtes al matí al voltant del Mercat de la Muntanyeta i en altres indrets de la ciutat. Un dels objectius del projecte és, precisament, ajudar a dinamitzar l’espai públic a les ciutats participants.

La Cafetera s'instal·la davant del mercat de la Muntanyeta // Ajuntament de Sant Boi

La Cafetera s’instal·la davant del mercat de la Muntanyeta // Ajuntament de Sant Boi

Recomanacions personalitzades