El 80è aplec de Sant Ramon consolida els canvis introduïts l’any passat

L’aplec de Sant Ramon d’aquest 2016 manté el format estrenat l’any passat amb activitats durant tot el cap de setmana però eliminant els actes familiars de dissabte al matí. Coincidint amb la 80a edició de la pujada, diumenge es farà una mostra sobre la vida a Sant Boi fa vuit dècades.

El programa de l'aplec de Sant Ramon 2016 concentra més activitats en diumenge // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

El programa de l’aplec de Sant Ramon 2016 concentra més activitats en diumenge // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

El nou format d’aplec de Sant Ramon es consolida, però amb canvis. Després que l’any passat es multipliquessin els actes i s’ampliés l’aplec al dissabte, aquest any es mantindrà el format però no hi haurà actes dissabte al matí, quan l’any passat es van fer tallers familiars. Tot i això, diumenge al matí, després de les pujades a peu i amb gossos, l’ermita acollirà una mostra d’establiments i entitats d’animals de companyia i una activitat familiar sobre la vida dels santboians fa 80 anys, coincidint amb la 80a edició de l’aplec.

A més, s’ha convidat a entitats de Viladecans a participar-hi, amb l’actuació del grup Vilamunt i els castellers de Viladecans. També s’alliberaran dos llangardaixos, espècie que va fugir amb els incendis del 2005 i 2006, després de la reconstrucció de pedra seca que s’ha fet i la Gestió Forestal Sostenible de la muntanya.

En canvi, es manté igual que l’any passat la separació de la pujada caminant (diumenge) i la cursa (dissabte a la tarda), així com el sopar i la nit astronòmica del dissabte. I, per segon any, els gossos tindran la seva pròpia pujada des de Can Xixol el diumenge. Completaran el programa els actes més tradicionals: les sardanes i els balls populars -amb la cobla Sabadell-, la missa i el pregó.

Imatge de l'Aplec de Sant Ramon // Ajuntament de Sant Boi

Imatge de l’Aplec de Sant Ramon // Ajuntament de Sant Boi

Recomanacions personalitzades