La gossera irregular del Camí del Llor enfronta ICV i ERC

Els dos partits que han tingut responsabilitats en l’àrea de salut pública del govern municipal durant els últims anys s’acusen mútuament de no fer res per clausurar la gossera irregular que hi ha al Camí del Llor. Una suposada denúncia de l’associació animalista Libera arrenca el compromís de l’Ajuntament de clausurar l’immoble el pròxim mes de juny.

Diversos animals viuen en males condicions en aquesta gossera irregular // Libera

Diversos animals viuen en males condicions en aquesta gossera irregular // Libera

En el ple municipal del passat mes de gener el grup d’Esquerra Republicana va adreçar una pregunta al govern municipal sobre una gossera irregular que hi ha al Camí del Llor. Segons els republicans, l’associació animalista Libera va entrar al registre de l’Ajuntament un escrit on denunciava la mala situació de diversos animals que hi ha en aquest immoble i van demanar que el consistori actuï per clausurar-lo.

En la resposta, el tinent d’alcalde Josep Puigdengolas (ICV) va confirmar que l’Ajuntament havia inspeccionat el lloc i que al mes de juny la gossera irregular quedarà tancada. I de pas, va recordar a la regidora Rosa Berrio (ERC) que quan ella va ser responsable al govern de Salut Pública com a regidora socialista, aquesta finca ja existia i operava. Puigdengolas va reconèixer que li resultava «sorprenent» que Libera hagués actuat sense el seu coneixement ja que tenen «una estreta relació«.

ERC i ICV es passen la responsabilitat

Després d’aquest lleuger xoc al Ple, Esquerra es va mostrar «insatisfeta amb la resposta del consistori» i ha decidit introduir una petició a través de l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic per demanar al govern municipal la immediata intervenció de la finca. La regidora Rosa Berrio reclama «explicacions» a la regidoria responsable pel fet de permetre que l’activitat en aquesta finca es mantingui, tot i tenir-ne coneixement i saber que atempta contra el benestar i la salut dels animals que allotja. Aquesta petició ha encès els ànims del grup d’ICV.

L’ecosocialista Ció Lerma, actual regidora de Salut Pública, defensa que l’històric d’actuacions que l’Ajuntament ha fet a la gossera ve de lluny. Segons Lerma, es té constància de l’existència d’aquesta finca des del 2007, i tres anys més tard s’hi van realitzar inspeccions sanitàries, precisament durant el mandat de la regidora Berrio. «Per tant, era coneixedora de la situació i no va actuar«, afirma Lerma. Des del 2011, i ja en mans d’ICV, es van clausurar altres immobles a la muntanya de Sant Ramon que acollien la mateixa activitat. Segons la regidora, l’any passat es van realitzar diverses inspeccions a la finca del Camí del Llor que han desembocat amb l’ordre de clausura. Els propietaris dels animals, que estan correctament identificats, tenen de temps fins el juny «perquè busquin un lloc digne pels animals«.

Libera espera resposta

Sant Boi Diari ha intentat sense èxit poder parlar amb la persona responsable de Libera que va introduir la denúncia a l’Ajuntament de Sant Boi. Ni tan sols ha estat possible poder veure aquesta denúncia. Des de l’associació animalista confirmen que «sembla que l’Ajuntament ja està actuant en aquest cas i donat que ja s’ha fet pública la situació i no hi ha més dades que aportar preferim esperar a la resposta per avaluarla i procedir en conseqüència». Així, el futur d’aquesta gossera irregular té les hores comptades, però el que enfronta als grups polítics és el seu passat.

Recomanacions personalitzades