El Bicibox no aconsegueix quallar a Sant Boi com a la resta de municipis metropolitans

El servei d’estacionament de bicicletes Bicibox registra a Sant Boi un increment d’usuaris i d’ocupació al llarg del primer semestre de 2015 però queda molt per sota de les xifres de la resta de ciutats on es troba implantat. Sant Boi és el segon municipi amb la taxa d’ocupació més baixa (28%) i el nombre d’usuaris és molt menor que a l’entorn.

Estació de Bicibox al carrer Mallorca davant de Can Massallera // Bicibox

Estació de Bicibox al carrer Mallorca davant de Can Massallera // Bicibox

El Bicibox ha registrat un important creixement del seu nombre d’usuaris durant el primer semestre de l’any. Entre desembre del 2014 i juliol del 2015 els usuaris registrats han crescut un 30% amb més d’un miler de noves persones que es mouen en bicicleta i l’aparquen en aquest servei. A dia d’avui ja són més de 4.500 persones les que utilitzen el Bicibox i els nombre d’usuaris creix en els 13 municipis on es troba implantat el sistema públic d’aparcaments segurs per a bicicletes privades gestionat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Però si es tanca el cercle i es posa la lupa exclusivament a Sant Boi els resultats no són tant positius. Dels 1.078 nous usuaris incorporats durant el primer semestre de l’any, només 55 són de Sant Boi, el que deixa la xifra de santboians registrats en 250, molt per sota de municipis de la mateixa grandària com Cornellà (580 usuaris) i de ciutats veïnes més petites. Viladecans té 333 usuaris i El Prat, 308.

Pel que fa al nombre de bicicletes estacionades, de gener a juliol del 2015 s’han aparcat 5.246 a les estacions de Sant Boi, el que suposa un increment del 5,7% respecte al mateix període de l’any passat, quan eren 4.963. L’evolució sembla positiva però torna a no ser tant bona si es compara amb la resta de municipis. A excepció de Sant Just Desvern, on fins i tot baixa el nombre de bicicletes estacionades, les 11 ciutats restants amb Bicibox registren increments de dos dígits.

Usos i ocupació molt per sota de la mitjana

Res a a veure amb el 5,7% de Sant Boi, a Cornellà és d’un 20,7% i s’arriba als 13.889 usos i a Viladecans creix un 15,5% amb 5.319 usos, una xifra similar a Sant Boi tot i tenir una població menor. Encara es nota més a El Prat, on s’han registrat 7.865 usos, amb un espectacular creixement del 42,6% partint d’una base similar a la que tenia Sant Boi. El mateix passa a Gavà, amb 7.206 usos, un increment del 33,2%respecte l’any anterior. En total a l’àrea metropolitana s’han fet 92.566 estacionaments, un 35% més que fa un any.

El resultat de tot això es tradueix en un índex d’ocupació molt baix: el 28,7%. La mitjana metropolitana és del 42,3%, molt per sobre dels números a Sant Boi. De fet, només Sant Just Desvern registra pitjor ocupació amb un 14%. Lluny queden Cornellà (59,7%), L’Hospitalet (50,7%), Gavà (40,3%) i Viladecans (34,5%), entre altres.

Un servei que va millorant

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda, considera que a nivell general «s’estan complint els objectius en el sentit d’augmentar l’ús de la bicicleta als municipis metropolitans, on el nombre de desplaçaments en bicicleta no superaven el 0,7% del total». Per a Poveda, el creixement de l’ús del Bicibox «contribueix entre tots a una mobilitat sostenible i a aconseguir un aire més net». S’estima que de cada 20 desplaçaments diaris en bicicleta els dies laborables als municipis on hi ha Bicibox, dos d’ells utilitzen el servei.

Per tal de potenciar el servei posat en marxa a finals del 2011, aquest mes d’agost s’ha instal·lat una nova versió del software del sistema per incrementar la qualitat operativa del servei. Actualment hi ha 136 estacions repartides entre 13 municipis que suposen un total de 1.449 places disponibles. Els plans de futur passen per una expansió a més municipis metropolitans i la instal·lació d’uns mòduls amb un disseny millorat que s’integra millor en l’espai públic. El primer d’ells s’ha instal·lat a Cornellà de Llobregat i s’estendrà a la resta de ciutats durant els propers mesos.

Recomanacions personalitzades