15 joves que han deixat els estudis rebran assessorament amb el programa Eskala

Torna el programa Eskala de l’Ajuntament de Sant Boi que donarà assessorament a 15 joves santboians que volen reprendre els estudis o busquen feina durant el mes de juliol. Les inscripcions estan obertes fins el 12 de juny.

eskalaAmb la intenció d’atendre i ajudar els joves d’entre 18 i 30 anys que han deixat els estudis i els volen reprendre o bé buscar feina arriba una nova edició del programa Eskala de l’Ajuntament de Sant Boi. Aquesta iniciativa de «coaching professional», que ja es va fer a principis d’any, torna aquest mes de juliol per donar servei personalitzat a un total de 15 joves santboians més amb la intenció de proporcionar-los competències per millorar les seves opcions i ajustar-les a les seves expectatives vitals.

L’Eskala està dividit en tres fases. En un primer moment cada jove analitzarà el seu punt de partida prenent consciència de la seva posició respecte al mercat laboral realitzant el seu propi pla d’acció vital. Així, durant els primers mesos els usuaris podran comptar amb un servei de ‘coaching’ o entrenament personal, no només enfocat a nivell laboral, sinó en tots els àmbits de la seva vida. D’aquesta manera, prendran les seves pròpies decisions assessorats i informats convenientment, amb la capacitat de triar les millors alternatives que potenciïn els resultats que busquen.

La segona fase inclou cursos i tallers, amb especial atenció a l’ús de les eines relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació. Posteriorment es realitzen unes pràctiques en una empresa. Per últim, en una tercera fase, el servei promourà la inserció d’aquestes persones i ajudarà els joves a executar el seu propi projecte professional amb la formació i la recerca activa de feina. En aquest punt tindran accés a la borsa de feina disponible i tutories individuals per l’acompanyament cap a la seva inserció laboral.

En l’edició de l’any 2014, 22 dels 30 joves que van participar van ser contractats per treballar i 25 d’ells van fer algun tipus de formació, ja fos reglada o ocupacional.

La inscripció acaba divendres 12 de juny i per fer-la efectiva s’ha de trucar als telèfons del servei d’informació juvenil El Punt (936 548 956) o contactar per correu electrònic a elpunt@santboi.cat / eskalasantboi@gmail.com

 

 

Recomanacions personalitzades