El pont entre Sant Boi i Cornellà tindrà un carril protegit per a vianants i ciclistes

L’ampliació del pont de la C-245 entre Sant Boi i Cornellà donarà resposta a una reivindicació històrica: tindrà un carril protegit d’1,65 metres d’amplada per a vianants i ciclistes a la banda muntanya del pont que es connectarà amb el que comença ara a l’institut Ítaca.

El carril bici actualment va de Casablanca a l'institut ítaca a la carretera Santa Creu de Calafell // Ajuntament de Sant Boi

El carril bici actualment va de Casablanca a l’institut ítaca a la carretera Santa Creu de Calafell // Ajuntament de Sant Boi

Les obres de construcció del nou enllaç de l’autovia A-2 i l’autopista C-32 que està executant el ministeri de Foment des de fa un any tindran un efecte col·lateral positiu inesperat: un carril per a vianants i ciclistes al pont entre Sant Boi i Cornellà. Segons ha informat l’Ajuntament, el ministeri de Foment ha accedit a ajustar el projecte de la variant de la C-245 i incloure el condicionament i senyalització d’un carril exclusiu per a les persones que es desplacin a peu o en bicicleta de banda a banda del riu. El carril tindrà 1,65 metres d’amplada i es farà a la banda muntanya del pont.

Actualment hi ha un carril bici des de Casablanca fins a l’institut Ítaca en paral·lel a la carretera de Santa Creu de Calafell. Amb el projecte aprovat per Foment es donarà continuïtat al recorregut i s’estendrà fins a Cornellà per sobre del riu, responent així a una reivindicació històrica. Tot i això, serà una solució provisional que queda molt lluny del macroprojecte presentat fa uns anys.

La continuïtat queda lluny

La intenció dels ajuntaments de Sant Boi, Cornellà, Viladecans, Gavà i Castelldefels és dotar d’un carril exclusiu per autobusos i ciclistes d’uns 13 quilòmetres en plataforma separada del trànsit des de Cornellà fins a Castelldefels passant per Sant Boi, el que es va anomenar en el seu moment «Bus Baix». Aquesta idea, ara mateix, no té ni data ni pressupost. El projecte, que aposta per reconvertir la C-245 en una rambla urbana, va ser presentat l’any 2009 amb el tripartit al Palau de la Generalitat i l’hauria d’executar el govern de la Generalitat però actualment el projecte es troba totalment aturat i no sembla que s’hagi de reactivar a curt termini.

Recomanacions personalitzades