Els alumnes de cinquè de l’escola Parellada ja poden vendre els productes de les seves cooperatives

Els nens i nenes de cinquè de primària de l’escola Parellada participen al projecte Cultura Emprenedora a l’Escola i creen dues empreses cooperatives. Els alumnes han hagut de demanar crèdits i ara ja disposen del certificat amb el CIF per poder vendre els seus productes. 

Els alumnes de l'escola en el moment de rebre el CIF // Ajuntament de Sant Boi

Els alumnes de l’escola en el moment de rebre el CIF // Ajuntament de Sant Boi

I love manualitats i El Cinquet són els noms de les dues cooperatives creades pels alumnes de cinquè de primària de l’escola Parellada en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l’escola impulsat per la Diputació de Barcelona. És el primer any que aquest centre participa en el programa ja posat en pràctica en anys anteriors a altres centres de l’entorn.

Des del començament del curs, els nens i nenes han treballat en grup per crear les diferents cooperatives. De manera democràtica han decidit el nom i el logotip, però també han pres mesures més difícils, com el capital a invertir, elaborar un estudi de mercat, la producció dels productes, el control de vendes, i fins i tot, demanar un crèdit.

Dos nens, com a portaveus de cada societat, van exposar els seus projectes el passat dimecres 4 de febrer a la sala de plens de l’Ajuntament davant l’alcaldessa, Lluïsa Moret, el tinent d’alcalde d’Educació, Luis Pérez, i el tinent d’alcalde de Governança i Ciutadania, José Ángel Carcelén. L’alcaldessa va entregar als alumnes els respectius certificats amb els codis d’identificació fiscal (CIF) per que puguin començar a vendre els seus productes.

Els alumnes van exposar que els beneficis obtinguts de les vendes es destinaran a projectes escolars i en un 20% a donacions a una ONG. L’experiència emprenedora, que continuarà durant tot el curs, permetrà als nens i nenes assolir les competències bàsiques amb una metodologia més pràctica i innovadora en comptes dels exàmens. L’autonomia i la iniciativa personal són dos valors que es treballen amb aquesta iniciativa, però també aspectes socials, lingüístics, matemàtics, digitals i artístics, així com la interacció amb el món físic.

Recomanacions personalitzades