Una quarantena d’activistes de la PAH Sant Boi queden tancats a una oficina d’Ibercaja

La direcció d’Ibercaja de la Ronda Sant Ramon decideix tancar l’oficina mentre es produïa una acció de la PAH Sant Boi. Una quarentena d’activistes queden dins de l’entitat bancària mentre la resta segueixen donant suport a l’afectada des de fora. La PAH ha aconseguit donar un pas endavant en la negociació del cas de l’afectada.

Membres de la PAH Sant Boi tancats a Ibercaja // PAH Sant Boi

Membres de la PAH Sant Boi tancats a Ibercaja // PAH Sant Boi

Pocs imaginaven la reacció de la direcció de l’oficina d’Ibercaja de la Ronda de Sant Ramon quan s’ha iniciat l’acció de la PAH Sant Boi aquest divendres. Un cop un grup de 40 activistes han entrat dins de l’oficina, els responsables d’aquesta han decidit tancar-la, quedant els membres de la PAH retinguts a l’interior. A fora, s’han concentrat un altre grup de persones, totes recolzant a l’afectada per la qual es feia l’acció.

Segons ha pogut saber dSantBoi, després de negociar amb Ibercaja s’ha arribat a l’acord que les persones tancades poguessin sortir de l’oficina amb la condició que no hi entressin d’altres. És a dir, el que volia la direcció de l’oficina es que no s’acumuléssin molts activistes a l’interior. L’altre seu d’Ibercaja, a la plaça Catalunya, també ha decidit tancar les portes davant la possibilitat d’una altra acció similar.

Pas endavant en la negociació

Poc abans de les dues de la tarda els activistes han marxat de l’oficina després d’aconseguir un pas endavant en la negociació del cas de l’afectada. Després de diverses reunions, l’afectada i Ibercaja van arribar a un acord per vendre el pis sobre el qual carregava el deute. Més endavant es va arribar a trobar un comprador però el desacord va arribar en la quantitat de deute que s’havia de retornar després de la venda i en les seves condicions.

Fonts de la PAH Sant Boi han indicat a aquesta redacció que fins ara el banc reclamava que l’afectada tingués la figura d’un avalista per tal de poder arribar a un acord definitiu. Després de l’acció d’aquest divendres, Ibercaja ha acceptat per primera vegada poder seguir endavant amb la negociació sense cap persona que faci d’aval. Una victòria momentània de la PAH en un cas que s’ha allarga des de fa mesos.

Recomanacions personalitzades